THY'den Fransa'ya protesto

Güncelleme Tarihi:

THYden Fransaya protesto
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

THY, Fransa'ya sığınma başvurusu reddedilen Hacı Güneş adlı bir Türk vatandaşının önceki gün Fransız polisi tarafından THY uçağına bindirilerek sınırdışı edilmek istenmesi sırasında Strasbourg Havalimanı'nda çıkan olaylar üzerine Fransız Sivil Havacılık Kurumu'na protesto yazısı gönderdi. THY, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi'ne gönderdiği yazıda da Strasbourg Havalimanı'ndaki güvenlikten şikâyetçi oldu.

Hacı Güneş adlı yolcunun sayıları 70'i bulan yakınları, aprona ve pilot kabinine girerek uçağın kalkışını 3 saat süreyle engellemiş, polis göstericileri dağıtabilmek için sis bombası atmak zorunda kalmıştı.

AKIL ALACAK GİBİ DEĞİL

THY Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı, Strasbourg Havalimanı'ndaki olayı ‘çok tehlikeli’ olarak nitelerken şöyle dedi:

‘‘Güvenliği bu kadar zayıf olan bir havalimanında yeni olaylar yaşamamak için Fransız Sivil Havacılığı'na bir protesto yazısı gönderiyoruz. Ayrıca Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi'ne de şikâyet yazısı yazdık. Çok tehlikeli bir olay. Uçak havalimanına yeni inmiş, inen yolcuların valizleri daha uçaktayken yaklaşık 70 kişilik bir grup aprondan gelip uçağı işgal etmeye kalkıyor. Allah'tan uçuş ekibi atik davranıp kapıları kapatıyor. Kadının biri gelip kendisini kapıya bağlıyor. En korkuncu da bir diğerinin uçağın tepesine çıkması. Akıl alacak gibi değil. Buraya kadar böyle fütursuzca gelebilen bu insanlar herşeyi yapabilirler, Allah korusun bomba bile atabilirlerdi. Biz de bundan böyle Strasbourg'da daha tedbirli davranacağız.’’

4 göstericinin gözaltına alındığı olaylardan sonra uçuş güvenliğini tehlikeye atmamak için uçağa bindirilmeyen Hacı Güneş, Türkiye'ye gönderilmek üzere gözaltında tutuluyor.

Bu arada, üst düzey bir havacılık yetkilisi böyle bir olayın Türkiye'de yaşanma ihtimalinin mümkün olmadığını bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!