THY’yi gizli müşteriler gözlüyor

Güncelleme Tarihi:

THY’yi gizli müşteriler gözlüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 00:00

THY Genel Müdürü Temel Kotil, şu anda dört yıldızlı havayolu olduklarını, beş yıldız olmak için çok çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Dünyada havacılık şirketlerinin kárda olduğu bir dönem yaşandığını belirten Kotil, THY’nin 2007’yi kalite yılı ilan ettiğini söyledi. Avrupa’da müşteri endeksinde birinci olduklarını belirten Temel Kotil, gizli müşteriler, fahri gözlemciler ve şikayet mektuplarıyla, kurumu aylık izlemeye aldıklarını söyledi. THY’nin anlaştığı gözlemci şirket her ay sayıları 30-50 arasında değişen çalışanını çeşitli hatlarda uçağa bindiriyor. Gizli gözlemciler, bilet alımından yolculuğun sonunda bagajlarını aldıkları ana kadar geçen süreyi değerlendiriyor. Bu değerlendirmelerden oluşan raporlar kuruma gönderiyor. Fahri gözlemciler de THY’yle en çok uçuş yapan 100 yolcudan oluşuyor. Bu yolcular da dönüşlerinde gözlemlerini kuruma bildiriyorlar. Kotil, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün yazısıyla tartışılmaya başlanan uçaklarda çalan Türk müziğine yönelik "İniş ve kalkışta çalan müziği bir çok kişi beğeniyor. Biz müşteri ne istiyor, ona bakarız. Metotlarımızı gözden geçirebiliriz. Ama ben de Türk müziğini seviyorum" dedi. Kotil, THY’nin çalışmalarıyla ilgili şunları anlattı:

YENİ HATLARDA YÜZDE 40 BÜYÜME: Avrupa’da en az bagaj kaybeden şirketiz. Kabinde devrim yaptık, kendi elemanlarımızı yetiştiriyoruz. Uçuş sırasındaki eğlencede dünya üçüncüsü olduk. 2007’deki büyüme sürecinde 20 milyon yolcuyu ufukta gördük. Bu rakam geçen yıl 15 milyondu. Uzun mesafeli uçuşlarda istediğimiz doluluk oranlarını yakaladık. 2004’ten bu yana açtığımız 24 yeni hattımızda doluluk oranları ve ciro olarak kendini toparladı. Bu hatlarda yüzde 40 global büyüme yakaladık.

A380 MODERN BİR UÇAK: Airbus 380’in 30 Ekim’deki tanıtım uçuşuna katılacağım. Uçak, THY için değil Türk sivil havacılığı için geliyor. Bu çok pozitif bir olay. A380 çok modern bir uçak.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın pilotu THY’ye genel müdür yardımcısı oldu

THY
Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Kaptan Pilot İlhami Usluay ile Uçuş İşletme Başkanı Kaptan Pilot Mehmet Emin Soylu’nun istifasının ardından, pilot, hostes ve uçuş harekat uzmanlarının bağlı olduğu İlhami Usluay’ın yerine Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kullandığı TC-ANA uçağının Kaptan Pilotu Köksal Köktuna atandı. Uçuş İşletme Başkanlığı’na ise Kaptan Pilot İbrahim Başar getirildi. Kara Harp Okulu mezunu Köksal Köktuna’nın iki yıldır Başbakan Erdoğan’ın kullandığı, THY’nin işlettiği Airbus A319 tipi TC-ANA uçağında "kaptan pilot" olarak görev yapıyordu. Uçuş İşletme Başkanlığı’na atanan Kaptan Pilot İbrahim Başar ise THY’nin en uzun menzilli yolcu uçağı Airbus A340 uçağında eğitimini sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!