THY uçtu, Batum artık ’çift ülkeli’ oldu

Güncelleme Tarihi:

THY uçtu, Batum artık ’çift ülkeli’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2007 00:00

Türk Hava Yolları (THY), Gürcistan’da TAV Havalimanı Holding tarafından işletilen Batum’a "iç hat" statüsünde seferlerine dün başladı.

İsviçre’de Cenevre Havalimanı’ndan sonra dünyada ikinci örnek olan Batum’a Türk yolcular haziran sonundan itibaren pasaportsuz sadece nüfus cüzdanlarını kullanarak uçabilecek. Türkiye ve Gürcistan arasında 26 Mayıs’ta Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün katılımıyla imzalanan anlaşma ile Batum bölgenin ortak havalimanı oldu. TAV tarafından 28.5 milyon dolar harcanarak yenilenerek 1.5 yıl sonra tekrar hava trafiğine açılan Batum Havalimanı, THY ile dünyaya bağlanıyor. İstanbul’a uçmak isteyen Artvin’de, Hopa’da oturan Türk yolcular, Trabzon’a gitmeye gerek kalmadan Hopa’da TAV tarafından önümüzdeki ay sonunda tamamlanacak yapılacak terminale gelecek. Buradan sadece nüfus cüzdanlarını göstererek otobüsle sınırdan 17 kilometre uzaklıktaki Batum’a gelecek.

SEFERLER ARTACAK: THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Şu anlık haftada üç gün uçmaya başladık. Önümüzdeki aylarda haftanın her günü İstanbul’dan Batum’a uçmayı hedefliyoruz. Yurt içinde başta Ankara-Batum olmak üzere farklı şehirlerden de talep var. Fiyatımız tek yön, vergiler hariç ay sonuna kadar 59 YTL’den başlıyor" dedi. THY İstanbul’dan Salı günler 07.25’te, Perşembe ve Cumartesi günleri de saat 16.10’da kalkıyor. İstanbul-Batum arasında uçuş süresi 2 saat. Atatürk Havalimanı’na Salı günleri 12.20, Perşembe ve Cumartesileri de saat 20.55’te inen THY uçağı, bir çok iç ve dış hat noktasına bağlantı sunuyor.

KARADENİZ’İN LAS VEGAS’I: Son yıllarda başta Türk, Amerikan, Kazak ve Özbek yatırımlarının hızla arttığı Batum, bölgenin en önemli turizm noktalarından biri olmayı hedefliyor. Karadeniz’in en güzel plajlarına sahip Batum’da son yıllarda kumar turizminde de artış yaşanıyor.

TAV 20 yıl işletecek Gürcistan’ın Kafkaslarda en stratejik noktalardan biri olduğuna dikkat çeken TAV Havalimanı Holding CEO’su Sani Şener, "Cenevre Havalimanı’na indiğinizde iki kapı vardır: Biri Fransa, diğeri İsviçre. Aynı uygulamayla artık Batum bölgenin havalimanı oldu" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!