THY uçağında intihar

Güncelleme Tarihi:

THY uçağında intihar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Viyana'ya uçan THY uçağının bir yolcusu uçakta intihar etti. Geçtiğimiz günlerde sona eren Hava Oyunları'nda hakemlik yaptığı belirlenen Slovak Dusan Matuska, iniş hazırlığı yapan uçağın tuvaletinde, kemeriyle kendini asmış olarak bulundu.

İstanbul - Viyana seferini yapan THY uçağında, dün sabah müthiş bir dram yaşandı. 40 yaşlarında Slovak bir yolcu, uçağın tuvaletinde intihar etti. TK-883 sefer sayılı, Boeing 737-400 tipi Antalya uçağı, inişten sonra içindeki 113 yolcusuyla, gereken soruşturmanın yapılması için Viyana Havaalanı'nda bir süre bekletildi. Kaptan Pilot Özyetiş yönetimindeki uçakta intihar, iniş hazırlığı sırasında anlaşıldı.

KEMERİYLE KENDİNİ ASTI

THY'nin Viyana Genel Müdürü Uçal Dalgıç'ın verdiği bilgiye göre, tuvaleti son kez kontrol eden hostes, kapının kilitli olması ve ses gelmemesi üzerine şüphelendi. Yedek anahtarla açılan tuvalette 40 yaşlarındaki, Hava Oyunları'nda model uçak yarışmasında hakemlik yapan Dusan Matuska'nın cesedi bulundu. Tuvaletin tutunacak yerlerine kemeriyle kendini asan Matuska çömelmiş bir halde bulundu.

ÖLMEDEN ÖNCE ÇOK SAKİNDİ

Hostes, ilk şokun ardından derhal kemeri kesti. Ancak, boynu moraran Matuska'nın çoktan canverdiği anlaşıldı. Uçağın 16C sayılı koltuğunda oturan Matuska'nın yanındaki Türk kadın yolcu, intihar eden Slovak'ın çok sakin göründüğünü söyledi. Seyahat acentesi Ruefa aracılığıyla 10 Ağustos'ta Bratislava'dan rezervasyon yaptıran Matuska'nın 13 Eylül'de 16 kişilik bir grupla Ankara'ya geldiği belirlendi. Dün sabah TK-107 sayılı uçakla İstanbul'a gelen Matuska, son yolculuğu için 09.45'te THY ile Viyana'ya hareket etti. Polis, cesedi 11.45'te Avusturya başkentine inen uçaktan alıp soruşturma başlattı. THY uçağı, yerel saatle 13:10'da İstanbul'a dönüş için hareket etti.

Hostes Esin: Çok korktum

İniş sırasında bir yolcunun tuvalette olduğunu fark edince kapıyı anahtarla açan kabin memuru Esin Oymak olayı şöyle anlattı: ‘‘Uçak inişe geçiyordu. Yolcu kontrolü yaptık. Bir yolcunun yerinde olmadığını gördüm. Bu arada tuvaletlerin birinde kırmızı meşgul ışığı yanıyordu. Yerine dönsün diye gidip uyarmak istedim. Tuvaletin kapısı kilitliydi. Birkaç kez kapıyı çaldım. Cevap alamayınca anahtarla açtım. Boynunda kemer olan sabit bakışlı bir adamla karşılaştım. Çok korktum. Hemen kapıyı kapattım. Koşarak Kabin Amirimiz Esma Cantürk'e haber verdim. Birlikte kapıyı tekrar açtık. Kabin amirim, yolcunun hareketsiz olduğunu görünce bıçakla kemeri kesti ve adamı askıdan kurtardık. Bu arada uçak piste konuyordu. Birkaç dakika bekledik. Çünkü pilotun en kritik anıydı. Uçak inişini tamamlayıp pisti terk ettiği an, durumu kaptanımız Cihat Özyetiş’e bildirdik. O da hemen kuleyi anons ederek rapor verdi.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!