THY uçağı türbülansa girdi: 6 yaralı

Güncelleme Tarihi:

THY uçağı türbülansa girdi: 6 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 07:06

İstanbul'dan kalkarak Tokyo'ya giden Türk Hava Yolları uçağında yaşanan korku dolu anları Okan Emir anlattı.

Haberin Devamı

Uçakta bulunan Okan Emir yaşadıklarını Hürriyet İnternet'e anlattı. A340 tipi TK0050 uçağıyla Tokyo'ya inen yolculardan olduğunu söyleyen Emir de türbülans sırasında ayaktaydı.

İnişe yaklaşık 30 dakika kala 3-4 saniye süren bir türbülansa yakalandıklarını anlatan Emir, ayaklarının yerden 50 cm havalandığını ve kendisini tavanda bulduğunu söyledi.

Havalandığında yere düşüş için kendisini hazırlamaya çalıştığını belirten Emir, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Çok şükür yaralanmadan yere indim. Görev yapmakta olan bir hostes benim kadar şanslı değildi, elleri dolu olduğu için pozisyon alamamış. Kafasından ve burnundan yaralandı. Studio oyuncuları da uçaktaydılar, onlar da iyiler."

Uçakta yakınları olanlara seslenen Emir bir de uyarıda bulundu: "Japonya'nın cep telefonu şebekesi farklı olduğu için aradıklarınıza ulaşamayabilirsiniz."

6 YARALI

Uçağın iniş yaptığı Narita Uluslararası Havaalanı yetkilileri, THY'nin 50 sefer sayılı uçağının, Büyük Okyanus üzerinde türbülansa girmesi sonucu 2 mürettebat ile 4 yolcunun yaralandığını belirtti. Yetkililer, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun hemen doğusunda yer alan Narita kenti havaalanına inmeden az önce türbülansa giren uçakta yaralanan 6 kişinin hastanede tedavi altına alındığını kaydetti.
Japon haber ajansı NHK'nin konuya ilişkin haberinde ise yaralı sayısı 7 olarak açıklandı.

THY UÇAKTA HASAR YOK

THY Basın Müşaviri Ali Genç,  "Uçakta herhangi bir hasar yok. Japon Sivil Havacılık makamları uçağın geri dönüşünde herhangi bir sakınca olmadığını belirtti. Türbülans sonucu ikisi mürettebat olmak üzere 6 kişi yaralandı. Japon bir yolcu boynunda ağrılar olduğu için hastanede tutuluyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!