THY uçağı pistten çıktı

Güncelleme Tarihi:

THY uçağı pistten çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 10, 2004 21:56

THY'nin Antalya-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, Atatürk Havaliman'na inişe geçtikten sonra pistten çıkarak çamura saplandı.

Haberin Devamı

157 yolcusuyla Antalya-İstanbul seferini yapan Boeing-737 tipi yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı 3-6 pistine inişe geçtikten sonra duramayarak, toprak zemine çıktı.

KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ı İstanbul'a getiren Kıbrıs Türk Hava Yolları uçağının da bu nedenle Atatürk Havalimanı'na geç iniş yaptı.

GÜVENOĞLU: PİSTTEN ÇIKMADI, KAYDI

THY Tanıtma ve Halkla İlişkiler Başkanı Recep Güvelioğlu, THY'nin 157 yolcusuyla Antalya-İstanbul seferini yapan TK 421 sefer sayılı Boeing-737 tipi yolcu uçağının, Atatürk Havalimanı 3-6 pistine inişini normal olarak gerçekleştirdiğini söyledi.

Uçağın, piste indikten sonra aprona gitmek için yan yola girdiÄŸini dile getiren GüvelioÄŸlu, "Uçak, iniÅŸini tamamladıktan sonra aprona giderken yan yolda kayarak toprak zemine çıktı. Olay, muhtemelen yolun kaygan olmasından kaynaklandı. Uçağın hızı çok düşük olduÄŸu için yolcular olayı hissetmedi bile" ÅŸeklinde konuÅŸtu.Â

Haberin Devamı

Güvelioğlu, uçaktaki yolcular ile bagajların otobüslerle terminale götürüldüğünü sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!