THY kaçırılan uçağın personelini ödüllendirecek

Güncelleme Tarihi:

THY kaçırılan uçağın personelini ödüllendirecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2006 22:18

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Tiran-İstanbul seferini yaparken kaçırılan uçağın pilotları ve kabin ekibini, olayı idare etmelerindeki başarılarından dolayı ödüllendireceklerini bildirdi.

THY Genel Müdürlüğünde basın mensuplarına iftar yemeği veren Temel Kotil, iftarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kotil, bir soru üzerine, kaçırılma olayının ardından bu sabah İstanbul'a dönen “Çanakkale” uçağının gerekli kontrollerin yapılmasının ardından yeniden seferlere konulduğunu kaydetti.

Olay nedeniyle oluşan yolcu mağduriyetini gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Kotil, yolcuların bir kısmının gidecekleri başka noktalara uçurulduğunu, aktarmalı yolcuların da otele yerleştirildiğini söyledi.

THY Genel Müdürü Kotil, şirketin uğradığı maddi ve manevi kaybın karşılanması için herhangi bir dava açıp açmayacakları yönündeki soru üzerine, ”Biz bu tür olaylarda maddi kaybı önemsemiyoruz. Önemli olan yolcularımızın can güvenliğidir. Eğer yolcularımız herhangi bir can kaybına uğramadan olay noktalandıysa bu bizim için yeterli” dedi.
Uçağı kaçıran Hakan Ekinci'nin sabıka ve adli durumuyla ilgili uçuş öncesinde kendilerine bilgi ulaşıp ulaşmadığı konusundaki soru üzerine Kotil, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve Ekinci'nin normal tam biletli yolcu olarak gözüktüğünü kaydetti.

Kotil, İtalya'da bazı yetkililerin, “uçağın kaçırılmasını THY'nin güvenlik zaafı” olarak nitelendirdiğinin hatırlatılması üzerine de “Bunlar talihsiz açıklamalardır” dedi.

Temel Kotil, kaçırılan uçağın pilot ve kabin ekibinin olay sırasındaki davranışlarına ilişkin bir soruya da şu yanıtı verdi:
“Uçakla sürekli irtibat halindeydik. Pilotlarımız ve kabin ekibimiz olayın başından beri büyük bir başarı sergilediler. Kimsenin burnu kanamadan olayı atlattılar. Yolculara durumu farkettirmediler ve onlara bu stresi yansıtmadılar. Kaçırılan uçaktaki pilotlarımızı ve kabin ekibimizi, olayı idare etmelerindeki başarılarından dolayı ödüllendireceğiz. Zaten şu anda kendilerine bir hafta dinlenme izni verdik. Kabin ekibimizdeki bazı arkadaşlarımızın henüz göreve yeni başlamalarına rağmen soğukkanlılıkla olayı atlatmış olmaları da ayrıca gurur verici.”

THY KABİN HİZMETLERİ BAŞKANI

Bu arada, THY Kabin Hizmetleri Başkanı Neşe Kocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kabin ekibinin başarısından gurur duyduğunu kaydetti.

Kocaoğlu, THY personelinin bu tür durumlara her zaman hazırlıklı olduğunu ifade ederek, “Kabin ekibimiz bu olayla bunu kanıtlamıştır. Kaçırılan uçaktaki kabin ekimizden biri henüz 2 ay, biri de 2.5 ay önce göreve başlamıştı. Kabin amirimizin 9 yıllık tecrübesi var ve diğer arkadaşımız da bizde yeni olmasına rağmen daha önce başka bir şirketten 2 yıllık tecrübeye sahip” diye konuştu.

Öte yandan, uçaktaki Türk yolcuların sayısının 8 olduğu, Hakan Ekinci dışındaki isimlerin Abdurrahman Balkız, Ergün Erköseoğlu, Halil Çelik, İlhan Bekmez, Mehmet Ertaş, Ali Ertaş ve Risem Ertaş olduğu bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!