THY Genel Müdürü: Olay tasvip edilemez

Güncelleme Tarihi:

THY Genel Müdürü: Olay tasvip edilemez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 10:59

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Atatürk Havalimanı apronunda deve kesilmesi olayıyla ilgili “Tamamen iyi niyetle de olsa gerçekleşen bu olayı tasvip etmek mümkün değildir. Yaşanılanlar hepimizi üzdü” dedi.

Haberin Devamı

Kotil, yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanında deve kesilmesi olayının hem THY'ye, hem de Türkiye'ye büyük zarar verdiğini, ancak olayı tüm camiaya mal etmemek gerektiğini söyledi.

THY'ye ait THY Teknikte böyle bir olayın yaşanmasının son derece üzüntü verici olduğunu ifade eden Kotil, şunları söyledi:

“Tamamen iyi niyetle de olsa gerçekleşen bu olayı tasvip etmek mümkün değildir. Yaşanılanlar hepimizi çok üzdü. Kesinlikle yaşanmasını arzu etmediğimiz bu talihsiz olay yüzünden THY gibi son derece başarılı, Türkiye'nin en önemli markalarından biri yıpratılmamalı. 12 bin çalışanın emeği ve çabasıyla dünya havacılığının yükselen yıldızı haline gelen bir kurumun yıpratılmaya çalışılmasını anlamak ve vicdanla bağdaştırmak mümkün değildir.”

Konuya ilişkin ayrıntılı incelemenin devam ettiğini belirten Kotil, ”İnceleme sonucunun gereği yerine getirilecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

DÜNYA DEVLER LİGİ

Haberin Devamı

2006 yılının ilk 9 ayına göre Avrupa'nın en hızlı büyüyen hava yolu şirketinde böyle trajik bir vakanın görülmesine kendisinin de çok şaşırdığını ifade eden Kotil, şöyle devam etti:

“Son 3 yılda global pazardaki payımızı yüzde 0,59'dan yüzde 1,1'e çıkardık. Önümüzdeki yıl payımızı yüzde 1,5'e çıkartmayı hedefleyen bir kurumuz. Geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük hava yolu ittifakı Star Alliance'ye ilk adımımızı, imzaladığımız mutabakat protokolüyle attık. Global havacılık pazarının yüzde 25'ini ve 100 milyar dolar satış gelirini temsil eden 20 şirketin CEO'sunu ve dünya basınından 50 basın mensubunu İstanbul'da ağırladık. Görkemli bir tören ve muhteşem bir evsahipliğinin ardından dünya devler ligine adımımızı attığımız bu kadar tarihi bir dönemde yaşanılan böylesi bir fevri olaydan dolayı neredeyse tüm kurum suçlanıyor.”

TÜM KURUMU SUÇLU İLAN ETMEMEK GEREKİYOR”

Kotil, 12 bin çalışanın gece gündüz demeden, büyük bir emek ve özveriyle THY'yi dünya liginde daha üst sıralara taşıdığını, yaşanan bu olay nedeniyle bu kadar insanın emeğinin yok sayılmaması gerektiğini vurguladı. Eleştirileri anladığını, ancak dozunu iyi ayarlamak gerektiğini ifade eden Kotil, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Tüm kurumu suçlu ilan etmemek gerekiyor. Kaldı ki, ilk andan itibaren olayın fevri bir olay olduğunu, kesinlikle tasvip edilemeyeceğini ve gerekli incelemenin başlatıldığını açıkladık. Türkiye'nin uluslararası arenada marka olmuş ve büyük bir prestije sahip bir kurumunda yaşanılanlar bizleri de çok üzdü. Ancak, olayı tüm camiaya mal etmemek gerekiyor. Bilgi birikimi, insan kaynağı, alt yapısı ve teknolojisiyle ülkemizin en gözde kurumları arasında yer alan THY'de böyle bir olayın yaşanmasını biz de istemezdik.”

Olayın ardından deve kesme talimatını verdiği iddia edilen Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can'la da konuştuğunu belirten Kotil,  “Çalışanımız da oldukça üzgün. Tüm çalışma arkadaşlarından ve kamuoyundan özür diliyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!