TGRT, ‘Barmen cinayeti’ için tazminat ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

TGRT, ‘Barmen cinayeti’ için tazminat ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

TV'de sırtında 'Allah' dövmesiyle görüntülerinin yayınlanmasının sabahında öldürülen barmen Oğuz Atak'ın ailesi hukuk savaşını kazandı. TGRT, 10 milyar lira tazminat ödemeye mahkûm edildi.

TGRT'de yayınlanan bir haber sırasında sırtındaki 'Allah' dövmesi ile göründükten sonra, ertesi gün Bebek Parkı'nda öldürülen barmen Oğuz Atak'ın annesi Şükran ve babası Kenan Atak, TGRT televizyonu aleyhine açtıkları 10 milyar liralık tazminat davasını kazandı. TGRT, 5'i anneye, 5'i de babaya olmak üzere 10 milyarı, yayın tarihi 4 Mayıs 1997’den bu yana işleyen yasal faizi ile birlikte ödemeye mahkûm edildi.

Bebek Parkı'nda vurdular

Ortaköy'deki She Bar'da barmen olarak çalışan Oğuz Atak, TGRT'de, sırtındaki 'Allah' dövmesiyle ilgili görün-tülerinin yayınlan-masından bir gün sonra, 5 Mayıs 1997'de, Bebek Parkı'nda köpeğiyle yürürken, Hüseyin Ulaş ve Alaettin Polat adlı kişilerce tabancayla vurularak öldürülmüştü. Sanıklardan Hüseyin Ulaş, kasten adam öldürmek ve ruhsatsız silahtan 31 yıl, arkadaşı Alaettin Polat da 16 yıl hapis istemiyle yargılanmıştı. İstanbul 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarının ardından katil sanıklarından Ulaş 18 yıl 6 ay, Polat ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Oğuz Atak'ın annesi Şükran ve babası Kenan Atak, İstanbul 10'ncu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, Huzur Radyo Televizyon A.Ş., TGRT Sorumlu Müdürü Murat Keskin ve TGRT Haber Sunucusu H. Tunç Tuncel'e 20 milyar liralık manevi tazminat davası açtı. Atak çifti, 4 Mayıs 1997 tarihinde TGRT Anahaber bülteninde yayımlanan görüntü ve kasıtlı beyanların, oğulları Oğuz Atak'ın ölümüne yol açtığını ve kişilik haklarını ihlal edici olduğunu öne sürerek 20 milyar liralık tazminat talep etti.

Kasıtlı ve ısrarlı yayın

Çift avukatları Timur Şen aracılığıyla verdikleri dilekçede; 3 Mayıs 1997'de Narkotik Şube ekiplerinin İstanbul'daki rutin arama ve incelemelerinde barmen Oğuz Atak'ın görüntülerini sadece TGRT'nin, eleştiri sınırlarını aşan, kin ve intikam duyguları güdülen, küçük düşürücü ve halkın hakaretine maruz kalacak kasıtlı ve ısrarlı beyanlarla ekrana getirdiğini söylemişti. Avukat Şen, olay nedeniyle müvekkillerinin telafisi güç, acı ve ağır sıkıntılar çektiklerini, psikolojik yıkıntı ve depresyona uğradıklarını belirtmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!