TGC ve BM'den insan hakları toplantısı

Güncelleme Tarihi:

TGC ve BMden insan hakları toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Eğitimi On Yılı (1995-2005) Ulusal Komitesi'nin ortaklaşa seminerinin 5'inci toplantısı yapıldı.

Seminere katılan Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik, insan hakları ve demokratik standartlar konusunda Türkiye'nin yapmaya zorunlu olduğu iyileştirmeler bulunduğunu söyledi.

Basın Müzesi'ndeki seminere katılan Devlet Bakanı İrtemçelik, ‘‘İnsan hakları ve demokratik standartların yükseltilmesi konusunda yüzyüze gelmemiz, aşmamız gereken aksaklıklarımız, eksiklerimiz vardır. Türkiye bir kurumlar devletidir. Hiç kuşkusuz, basın kuruluşlarının ve üniversitelerin oynayacakları rol çok önemlidir. Türkiye hepimizindir ve Türkiye'yi yüceltmek hepimizin görevidir’’ dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli de Cemiyet'in demokratik anlayışın yerleştirilmesi ve geliştirilmesi yolunda önemli çalışmalar yaptığını, siyasetçilerin ise insan hakları konusundaki vaatlerini yerine getirmediklerini ileri sürdü. Güreli, ‘‘Dileriz, Türkiye insan hakları bakımından eksikli, ayıplı bir ülke olmaktan kurtulur’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!