TEV’den 196 bursiyere 3 milyon dolarlık destek

Güncelleme Tarihi:

TEV’den 196 bursiyere 3 milyon dolarlık destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 01:27

TÜRK Eğitim Vakfı (TEV) önümüzdeki yıl 79 öğrenciye daha yurtdışında eğitim almaları için burs verdi. Vakıf, 2013-2014 akademik yılında yurtdışında eğitimine devam eden 117 öğrenci ile birlikte toplam 196 bursiyere 3 milyon dolarlık destek veriyor.

Haberin Devamı

TEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zuhal Dönmezer Çakıroğlu, ”TEV olarak her yıl toplam 1.5 milyon dolarlık bursu gençlerimize ayırıyoruz. İşbirliği yaptığımız kurumların da desteği ile yurtdışı bursiyerlerimize 3 milyon dolarlık katkıda bulunuyoruz” dedi. Bursiyerlerle bir araya gelen TEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zuhal Dönmezer Çakıroğlu, Soma’da yaşanan maden faciasının ardından babası vefat eden veya çalışamayacak durumda olan 175 çocuğun eğitimine destek olduklarını söyledi. 47 yıldır gençlerin eğitimine katkı vermeye çalıştıklarını söyleyen Çakıroğlu, 9 ülke ile işbirliği yaptıklarını anlattı. Yurtdışına gönderilecek yeni bursiyerlere seslenen Çakıroğlu şunları söyledi: “1967’den bugüne kadar 210 bin lise ve üniversite öğrencisine yurtiçinde burs sağladık. Üst ihtisas için ise bin 514 genci yurtdışına gönderdik. Mevcut durumda 117 genç yurtdışında eğitimlerine devam ediyor. Bu yıl 79 gencimize daha destek veriyoruz. 2013-2014 akademik yılından devam edenlerle birlikte 196 gencimiz yurtdışı burslarından yararlanacak. İnanıyorum ki gençlerimiz bulundukları yerlerde ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler.”

310 BAŞVURU YAPILDI

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ise bu yıl TEV yurtdışı burslarına 310 adayın başvuru yaptığını ve ilk elemelerin ardından 252 adayın mülakata alındığını belirterek şöyle konuştu: “Kendi alanlarında başarılı akademisyenlerden oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirmede 79 genç burs almaya hak kazandı. Yurtdışına gönderilecek bursiyerlerin 40’ı kadın, 39’u ise erkek. Mühendislik-teknik alandan 42, sosyal bilimlerden 19, ekonomi ve işletmeden 13, güzel sanatlardan 3 öğrenci ve tıptan 2 uzman hekim eğitimlerine yurtdışında devam edecek. TEV bu bursları verirken, İngiltere, Almanya, Fransa, Singapur hükümetleri ve Danimarka, İtalya, İspanya, Japonya resmi kuruluşları ile ortak çalışıyor. Bu yıl 79 gencimiz yurtdışında yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi alacak.”

ÜLKENİZE GERİ DÖNÜN

Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal de, TEV’in dünyada en fazla burs veren vakıflardan biri olduğunu anlatarak, gençlere destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Bağışçılara, gönüllülere ve desteği olan herkese teşekkür eden Güsel Bilal, gençlere seslenerek şöyle dedi: “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde TEV burslarından yararlanan 2 bursiyerimiz var. Bundan daha güzel ne olabilir. İşte TEV. Hep başarılı olalım, hep birlikte olalım. Ülkemize katkı verelim. Türkiye için çok iyi şeyler yapacağınıza inanıyorum. Güle güle gidin ve ülkenize geri dönün.”

ALMANYA’DA 440 GENCE BURS

Toplantıya katılan Almanya İstanbul Başkonsolosu Kültür ve Basın Ataşesi Harald Schindler ise TEV ortaklığı ile Almanya’da 440 gence burs verildiğini hatırlatarak eğitime destek vermekten mutlu olduklarını söyledi. İngiltere İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage de, İngiliz Hükümeti Chevening Burs programından 1990 yılından bu yana 289 öğrencinin yararlandığını vurguladı. Fransa İstanbul Başkonsolosluğu Üniversitelerle İşbirliği Ataşesi Valerie Le Galcher Baron ise burs alan öğrencilerin eğitim alacakları alanlarla ilgili bilgi verdi. Eğitim süresinde gençlerin Fransız kültürünü öğreneceklerini söyledi. 2004 yılından bugüne kadar 87 gence Fransa hükümeti ve TEV ortaklığı ile burs sağlandığını belirtti.

11 ÜLKEYE GİDECEKLER

2014-2015 akademik yılında TEV kaynaklarından ABD’ye 5, Almaya’ya 3, İsviçre’ye 1, İngiltere Hükümeti Chevening bursundan İngiltere’ye 1, TEV- DAAD bursundan Almanya’ya 40, TEV- Fransa Hükümeti bursundan Fransa’ya 5, TEV- Garring Vakfı bursundan Danimarka’ya 1, TEV- İE Business School bursundan İspanya’ya 2, TEV-Fiat bursundan İtalya’ya 2, TEV- Uluslararası Japan Üniversitesi bursundan 1, TEV-SİNGA doktora bursundan Singapur’a 16, Dr. Orhan Birman tıp burs fonundan 2 genç eğitim alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!