Teşhis tamam

Güncelleme Tarihi:

Teşhis tamam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2011 00:00

Kızılay’daki patlamayı gerçekleştiren kişi, aracı teslim alan otopark görevlisi tarafından güvenlik kameralarındaki görüntülerden teşhis edildi.

Haberin Devamı

Şüpheli 28-30 yaşlarında ve 1.70-1.75 boylarında bir erkek. Ankara polisi, teşhisle birlikte kent genelindeki tüm MOBESE görüntülerini, aracın satıldığı 13 Eylül gününden itibaren incelemeye başladı.

ANKARA’yı kana bulayan bombalı saldırının failin eşkali saptandı. Güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde kişiyi, aracı Kumrular Caddesi’nde teslim alan otopark görevlisi de teşhis etti. Görgü tanıklarının ifadelerinin de katkılarıyla bombalı aracı getiren kişinin 28-30 yaşlarında 1.70-1.75 boylarında bir erkek olduğu belirlendi. Terör ekiplerinin, bazı semtlerde 20-25 yaşlarında ve kep takan bir kişinin fotoğrafını kapı kapı dolaşarak gösterdiği bildirildi. Ankara polisi, teşhisle birlikte kent genelindeki tüm MOBESE görüntülerini, aracın satıldığı 13 Eylül gününden itibaren incelemeye başladı. Bu yolla şüpheli kişinin yedi gün boyunca araçla izlediği güzergah tespit edilmeye ve varsa bağlantıda olduğu kişilere ulaşmaya çalışılacak.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Haberin Devamı

İŞTE CEP TELEFONU KAMERASINDAN PATLAMA ANI / WEB TV

Pastanede kahvaltı ihbarı

Polise gelen bir başka ihbar ise aracın, Çiğdem Mahallesi’ndeki Atrium Çarşısı’nda patlamadan önce üç gün boyunca beklediği yönünde oldu. Bu ihbarı da değerlendiren polis, çarşı içindeki pastanede kahvaltı yapan bir kişinin görüntüleri üzerinde inceleme başlattı. Bu ihbar doğrultusunda soruşturmayı sürdüren polis, benzer ikinci bir aracın olma ihtimaline karşılık, Atrium’un yakınındaki Ahmet Barındırır İlköğretim Okulu’nda önlem aldı. Köpeklerle okul çevresinde arama yapıldığı sırada, öğrencilerin okuldan çıkışına izin verilmedi, yemek ihtiyaçlarını okul kantininden gidermeleri sağlandı.

15 kilo çelik bilye ve çivi

İŞTE PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Kriminal ekiplerinin incelemeleri ile bombanın içeriği de ortaya çıkmaya başladı. Bombanın piknik tüpünün içine yerleştirilen A-4 patlayıcı ile yapıldığı ve etkisini artırmak için de 15 kilo civarında çelik bilye ve çivi ile güçlendirildiği öğrenildi. Bombanın zaman ayarlı olduğu da tespit edildi.

Mayıstan beri internetteymiş

ŞÜPHELİ KADIN BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / WEB TV 

Ankara’da 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan bombalı saldırıda kullanılan Renault marka aracın satışı için sahibinin 23 Mayıs’ta internete ilan verdiği ortaya çıktı. İlanda, aracın her yönden çekilmiş fotoğrafları da bulunuyor. 5 ay boyunca ilanı internette yayınlanan araç, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in verdiği bilgiye göre 13 Eylül’de satıldı. Polis de bu tarihten itibaren MOBESE kayıtlarını inceliyor.  PKK saldırıyı üstlenmedi.

PATLAMADAN HEMEN SONRA / WEB TV

Haberin Devamı

Katliam 'otopark trafiğine' takılmış

 

Bombalı saldırıyla ilgili çarpıcı bilgiler günışığına çıkmaya başladı. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre saldırganın, sahte kimlikle satın aldığı aracı, kimlik bilgileri nedeniyle devir alamamasına rağmen, 15 bin TL ödeyerek galeriden çıkarttığı, bagajını zaman ayarlı, parça tesirli plastik patlayıcı ile doldurarak Kumrular Caddesi’ne geldiği ortaya çıktı. Aracı alırken kendini ‘ülkücü’ olarak tanıtan saldırganın, hem okula, hem de Başbakanlık’a eşit mesafede bulunan, dolmuş ve otobüs duraklarının karşısında yer aldığı Kumrular Caddesi’nin başına park ederek, daha çok insanın zarar görmesini hedeflediği ancak otopark görevlilerinin, “Ne kadar kalacaksınız?” sorusuna, “3-4 saat kalırım” yanıtını vermesi üzerine, caddenin daha tenha olan orta bölümüne yönlendirildiği anlaşıldı. Zaman ayarlı bombanın patlamasından korkan saldırganın bu nedenle aracı otoparkçıya bırakıp, 5 TL vererek hızlıca ayrıldığı öğrenildi. Aracın konulduğu yerin karşısında lojmanı bulunan Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in kızının ise 5 dakika önce aracın konulduğu yerin arkasındaki kasaptan et aldığı ve ölümden döndüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ANKARA VALİSİ OLAYLA İLGİLİ KONUŞTU / WEB TV

PATLAMA SONRASI OLAY YERİ / WEB TV 

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK: İNŞALLAH ÜZÜCÜ BİR ŞEY OLMAZ

BAŞBAKAN'DAN İLK DEĞERLENDİRME / WEB TV

TERÖR BİR BABAYI BÖYLE YIKTI / WEB TV  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!