Terörü "sanal sergiyle" kınıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Terörü sanal sergiyle kınıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2001 16:20

Dünyanın dört bir yanındaki sanatçılar ABD'de 11 Eylül'de meydana gelen terör saldırılarına duydukları tepkiyi "Why?" (Neden) adını verdikleri bir projeyle dile getiriyor. Teksaslı sanatçı Bill Bartee'nin internette açtığı sitede ABD, Arjantin, Kanada, Polonya ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu dokuz ülkeden 24 sanatçı saldırıyı konu alan eserlerini sergiliyor.

Haberin Devamı

"Sanatçı olarak bir şeyler yapmayı çok istedim" diyen Bartee, online bir sergi açarak, sanatçıları buluşturmaya karar verdiğini belirtiyor. "WhyProject.org" sitesinde ressamlar, grafik sanatçıları ve şairlerin saldırıların ardından neler hissettiklerini anlatan çalışmaları yayınlanıyor.

Uluslararası bir proje olan "Why" kapsamında sanal ortamda sergilenen eserlerin, 2 Kasım'da Teksas'ta açılacak "geleneksel" bir sergiyle de internetin dışına taşınması amaçlanıyor.

Sanatçılar, bilgisayar kullanarak yaptıkları grafikler, resimler ve şiirlerde terörün yalnızca ABD'yi değil herkesi etkilediğini ve bu trajedinin paylaşılması gerektiği mesajını veriyorlar.

Why projesinin adresi : http://www.whyproject.org/
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!