'Teröristlerin hepsini imha edeceğiz'

Güncelleme Tarihi:

Teröristlerin hepsini imha edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 01:10

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 55 şehirle aynı anda düzenlenen törenle 220 şehit yakını-gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi. Şah Fırat Operasyonu’nda şehit düşen Astsubay Başçavuş Halit Avcı’nın 13 aylık oğlu Mustafa Alp de madalyasını 25 şehit yakınıyla, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. “Teröristlerin tamamını imha edeceğiz” diyen Erdoğan özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ
“ÖVÜNÇ Madalyası, Şeref Madalyası’yla birlikte Türkiye Cumhuriyeti devletinin verdiği en üst madalyadır. Devletin, bu madalyanın üzerinde hiçbir taltif, teşekkür, şükran aracı bulunmuyor. Sizlere bu madalyayı ve beratı bizzat takdim etmek şahsım için çok müstesna, çok şerefli bir görevdir. Burada tevcih ettiğimiz madalyalar manevi hatıradır, taltiftir. Türkiye içeriden ve dışarıdan maruz kaldığı bunca saldırıya, bölgesinde, dünyaya karşısına dikilen hasıma rağmen ayaktaysa işte bu müktesebatı sayesindedir. Tek millet diyeceğiz, tek bayrak diyeceğiz, tek vatan diyeceğiz, tek devlet diyeceğiz. Asla bunun karşıtı ifadeye prim vermeyeceğiz. Göklerden dalgalanan bayrağımıza, minarelerden okunan 5 vakit ezanımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Vatanımızda asla bir operasyona müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bugün bunların hepsi birden saldırı altındadır.

ŞEHİTLERİN KANI BOŞA AKMADI
Emin olunuz şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek, gazilerimizin yüreğini burkacak hiçbir adımın atılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Tüm terör örgütleriyle sonuna kadar ve tavizsiz bir mücadele içindeyiz. Teröristlerin tamamını da eninde sonunda Allah’ın izniyle bu ülkede imha edeceğiz. Bizi üzen bu süreçte bizim verdiğimiz şehitlerimizdir. Geçtiğimiz temmuz ayından bu yana 300’ün üzerinde asker ve polisimizi şehit verdik. Ama ne kazandık biliyor musunuz, bu toprakların vatanımız olduğunu, dosta düşmana bir kez daha göstermiş olduk. Bu önemliydi. Bu kazanç var ya öyle büyük bir kazançtır ki ancak Çanakkale ile Kurtuluş Savaşı ile mukayese edebiliriz. Şehitlerimizin kanlarıyla gazilerimizin fedakârlıklarıyla yazdıkları destanın, tarih kitaplarına altın harflerle nakşedileceğine, nesiller boyunca kulaktan kulağa anlatılacağına inanıyorum ve bugünden yarını görür gibiyim. Hiçbir şehidimizin kanı boşa akmamıştır. Hiçbir gazimizin fedakârlığı boşa gitmemiştir. En değerli, en vazgeçmeyeceğimiz varlığımız olan hayatımızı uğruna feda ettiğimiz, feda etmeyi göze aldığımız değerlerimize sonuna kadar hep birlikte sahip çıkacağız. Sizlerin bu vakur duruşu, mücadeleyi sürdüren kardeşlerimize moral, güven, cesaret verecektir.” 

KİMLERE VERİLDİ
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih ettiği 25 şehit yakını ve gazilerin isimleri şöyle:Şehit Binbaşı Yılmaz Tankül’ün oğlu Burak Tankül, şehit polis memuru Fatih Sağır’ın babası İsmail Sağır, şehit Emniyet Müdürü Atıf Şahin’in oğlu Ahmet Akif Şahin, şehit Astsubay Kıdemli Çavuş İlhan Yıldız’ın kızı Ayşenur Tunca, şehit polis memuru Ramazan Yıldız’ın babası Ali Yıldız, şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu’nun babası Nihat Karakaşoğlu, şehit Astsubay Başçavuş Halit Avcı’nın 13 aylık oğlu Mustafa Alp Avcı, gazi Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Tuğrul Çelik, gazi Uzman Kıdemli Çavuş Ertuğrul Koçer, gazi Uzman Jandarma Çavuş Dolunar Ermiş, gazi Uzman Çavuş Ercan Erdoğan, gazi Üsteğmen Mustafa Yılmaz, gazi Üsteğmen Nafiz Kaplan, gazi Onbaşı Mesut Kara, gazi polis memuru Ahmet Tonbul, gazi Uzman Jandarma Çavuş Talip Kalaycı, gazi polis memuru Emre Erkaya, gazi polis memuru Yaşar Aksuoğlu, gazi polis memuru Haydar Çiçek, gazi polis memuru Taner Önal, gazi polis memuru Erkan Bilgon, gazi polis memuru İsmail Çam, gazi polis memuru Hıdır Keleş, gazi polis memuru Mahir Günebakan ve gazi polis memuru Mehmet Açıkdaş.     

BAKMADAN GEÇME!