Teröristler köylülere saldırdı: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Teröristler köylülere saldırdı: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 13:00

HATAY’ın Hassa İlçesi’ne bağlı Çardak Yaylası’nda kekik toplamaya giden 4 köylü silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda kurşunlara hedef olan 2 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Kendini dere yatağına atan 1 kişi ise kurtuldu.

Haberin Devamı

Olay, saat 10.00 sıralarında Amanos Dağları eteğindeki Çardak Yaylası Şekerpınarı mevkiinde meydana geldi. Dedemli Köyü’ne bağlı olan Çardak Yaylası’nda oturan 60 yaşındaki İbrahim Yalçın, 62 yaşındaki Mustafa Fil,  61 yaşındaki Ali Dalmış ve 70 yaşındaki Mehmet Sak, Amanos Dağları’na kekik toplamaya gitti.
4 arkadaş, ormanlık alanda silahlı saldırıya uğradı. Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda köylülerden Mustafa Fil ile Ali Dalmış hayatını kaybederken, Mehmet Sak da yaralandı. Ayağından isabet eden kurşunla yaralanan Sak, götürüldüğü Hassa Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Sak, hastanede ameliyata alındı.

Saldırı, grupta bulunan İbrahim Yalçın’ın güvenlik güçlerini arayarak “Kekik toplarken PKK’lıların saldırısına uğradık” demesiyle duyuldu. Olayın terör saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, saldırıyı, Amanoslar’da yuvalanan PKK’lıların yapmış olabileceği dikkate alınıp bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi.
Olayda yaşamını yitiren 2 kişinin cenazeleri, yayladan indirilip, köye getirildi. Bu arada, ilk aşamada kayıp olarak aranan İbrahim Yalçın da, öğle saatlerinde Hassa’ya dönüp, ölen kişilerin ailelerinin yanına geldi.

DHA muhabirinin telefonla görüştüğü Yalçın, “Hep birlikte kekik toplamaya gitmiştik. Ormanlık alanda, birden saldırıya uğradık. Saldırının yapıldığı noktayı tespit ettik, ama, kimlerin saldırdığını görmedim. Yoğun kurşun yağmuru altında kaldık. Ben hemen kendimi yakındaki dere yatağına attım. Silah sesi kesilene kadar bekledim. Sonra da oradan kaçtım. Yaklaşık 15-20 dakika sürdü. Arkadaşlarımın durumunu da bilmiyorum. Hassa’ya döndüğümde 2’sinin öldüğünü, 1’inin yaralandığını öğrendim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!