Teröristler kıstırıldı

Güncelleme Tarihi:

Teröristler kıstırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 00:00

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca ve İkiyaka bölgelerinde operasyonlarını sıklaştıran birlikler, önceki gece geç saatlerde kalabalık bir PKK'lı grubuyla karşılaştı.
Yaklaşık bir saat süren sıcak temasın ardından teröristler, Çukurca yönüne doğru kaçtı.
Teröristlerin Kuzey Irak'a geçiş noktaları kapatılınca 100 dolayında terörist İkiyaka Dağları'nda kıstırıldı.

Haberin Devamı

Sınırdan son fotoğraflar

Peşmerge sınırda siper kazıyor

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 12 askerin şehit edilmesinden sonra başlatılan operasyonlar kapsamında devriye görevi yapan güvenlik güçleri, önceki gün saat 22.00 sıralarında Dağlıca ve İkiyaka bölgelerinde 150 kişi oldukları tahmin edilen terörist grupla karşılaştı. ‘Dur’ ihtarından sonra başlayan sıcak çatışma bir saat sürdü.

Çatışmada Yüksekova kesminden püskürtülen teröristler, gecenin karanlığından ve bölgenin dağlık yapısından yararalanarak kaçtı. Çukurca’nın hemen karşısındaki Cilo ve Reşko dağlarına kaçtıkların saptanan teröristler için sınırda kırmızı alarm verildi.

Teröristlerin kaçış noktalarının kapanmasıyla Kuzey Irak'a geçemeyen 100  dolayında teröristi Irak sınırındaki İkiyaka Dağları'nda kıstıran  güvenlik güçleri, operasyonlarını da bu bölgeye kaydırdı.
Teröristlerin, İkiyaka Dağları'ndaki mağaralarda saklandıkları yönünde  duyum alan Mehmetçik, grubun Irak'a geçişini engellemek ve teröristleri  etkisiz hale getirmek amacıyla kara ve hava destekli operasyonlarına  aralıksız devam ediyor.

Haberin Devamı

Bölgede başlatılan operasyonlara gece görüş sistemi bulunan helikopterler de hava desteği verdi. Ayrıca sıfır noktalarındaki birliklerden Cilo ve Reşko dağları yönüne doğru tank ve top atışları yapıldı.

Çukurca'nın Köprülü Mevkii'nde dün akşam saatlerinde şüpheli bir araç görüldüğü belirtilince üst düzeyde alarm verildi. Kontrol noktalarındaki tüm askerlere çelik yelek dağıtıldı, bazı yollar trafiğe kapatıldı, helikopterler yolları havadan denetime aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!