Teröre öfke

Güncelleme Tarihi:

Teröre öfke
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 00:00

İstanbul’daki Kastamonu Dernekleri ve Sivil Toplum Örgütleri üyesi yaklaşık 1500 kişi, dün saat 13.00 sıralarında Beyoğlu’ndaki Galatasaray Lisesi önünde toplandı.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna düzenlenen saldırıda polis memuru Recep Şahin’in şehit edilmesini protesto eden grup adına konuşan Kastamonu Konfederasyonu Genel Başkanı Selami Çelebioğlu, “Bu hain yaratıklar Kastamonu’yu özellikle seçtiler. Çünkü Kastamonu insanı devletine, ülkesine, bayrağını bağlı ve Cumhuriyet’in kurulması için en çok şehit veren illerin başında geliyor. Sevr’de bölemedikleri ülkeyi bu tür oyunlarla bölmeye çalışıyorlar. Bunu başaramayacaklar” dedi. “İstiklal şehri Kastamonu terörü lanetliyor”, “Biz Çanakkale’de tarih yazdık. 3 ite pabuç bırakmayız” yazılı pankart ve dövizler taşıyan gruba eski İçişleri Bakanlarından MHP İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Murat Başesgioğlu da katıldı. Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakıp, oturma eylemi yapan 1500 kişi, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.

Taraftar protestosu

Haberin Devamı

Kastamonu’da polise saldırı Spor Toto 3’üncü Lig, 3’üncü Grup’ta oynanan Kastamonuspor- Siirtspor maçında da, taraftarlar tarafından protesto edildi. Maç öncesinde tribünlerde Türk Bayrağı açan taraftarlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Recep ölmedi, kalbimizde yaşıyor”, “Polise uzanan eller kırılsın” sloganları attı. Maçı, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve Emniyet Müdürü Sami Uslu da izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!