Teröre ’milli seferberlik’ ilan edilsin

Güncelleme Tarihi:

Teröre ’milli seferberlik’ ilan edilsin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 00:00

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne yapılan saldırı tüm Türkiye’de lanetlenirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadelede partiler üstü bir anlayışla milli seferberlik başlatılmasını istedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da terörle mücadelede siyasi dayanışmaya ihtiyaç bulunduğunu belirtti, "Bir büyük milli dayanışmayı, toplumsal dayanışmayı da bu konularda sergilemeliyiz" dedi.

Bahçeli, dün yazılı açıklamada, şunların altını çizdi:

Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terörün ve tahriklerin hedefi, Türkiye’nin milli birliği, toprak bütünlüğü ve milli varlığıdır. Türkiye hem silahlı terörle, hem de etnik bölücülükle mücadelede tarihi bir yol ayrımındadır.

Konu artık milli güvenliği küresel güçlerin iznine ve müsamahasına bırakılamayacak kadar ciddi, vahim ve son derece önemli hale gelmiştir. Terörle mücadelede partiler üstü bir anlayışla milli bir seferberlik başlatılması kaçınılmazdır.

Hükümet bölücü teröre karşı ülke sathında ve sınır ötesinde etkili mücadele verilmesi ve terör unsurlarının gerçek anlamda tasfiyesi için siyasi irade ve kararlılık sergilemeli ve bunun için gerekli tüm tedbirleri vakit geçirmeden almalıdır. MHP bunlara tam destek vermeye hazırdır.

Güvenlik güçlerimizin terörle mücadele için ihtiyaç duydukları yetkilerle donatılması, bu konularda yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve bölücülüğün bütün yönleriyle ortadan kaldırılması amacıyla gerekli yasal düzenlemeler süratle Meclis’e getirilmelidir.

DTP’ye eleştiri
/images/100/0x0/55ea3320f018fbb8f870f763


Baykal da Antalya’da isim vermeden DTP’yi eleştirirken şunları söyledi:

Terörle mücadele konusunda büyük siyasi dayanışmaya ihtiyaç var. Teröre sahip çıkmayı, terörü desteklemeyi bir anlamda meşrulaştırmayı mazur görerek terörle mücadele yürütülemez. Terörle mücadelenin kaçınılmaz bir boyutu terörün bu işin dışında kalan herkes tarafından kararlılıkla kınanmasıdır.

Teröre ’terör’ denilmemesini mazur görerek mücadele verilemez. Birlikte kınamalıyız. Terör olduğunu ifade etmeliyiz. Siyasi partilerin hem de toplumun tüm kesimlerinin bu konuda görüş birliği içinde olması önemli. Defalarca Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdık. Maalesef ilgi gösterilmedi.

Meclis’teki bütün siyasi partiler, hiçbir ayrım gözetmeden terörü reddetmelidir. Bu konuda hiçbir siyasi çatlak olmamalıdır. Bu çok önemlidir. Ayrıca bir büyük milli dayanışmayı, toplumsal dayanışmayı da bu konularda sergilemeliyiz. Her düşünceden insanlar el ele vermeli ve bu olayları hep birlikte kınamalıyız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!