Teröre lanet sokağa taştı

Güncelleme Tarihi:

Teröre lanet sokağa taştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 16:21

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe yapılan saldırı, yurdun dört bir yanında düzenlenen gösterilerle kınandı.

Haberin Devamı

Teröre lanet fotoğrafları için tıklayın!

BARLARDA OTURANLARA TEPKİ

Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırıyı kınamak için İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Birinci Kordon'daki kafe ve barların önünde oturanlara tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki protesto gösterisine katılan vatandaşlar arasından bir grup, Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Birinci Kordon'daki kafe ve barların önünde oturanlara tepki gösteren grup, “Bu asker hepimiz için ölüyor”, “İzmir uyuma şehidine sahip çık” sloganları attı.

Polis, bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, kafe ve barlarda oturanlardan bazılarının tepki üzerine mekanları terk ettiği gözlendi.

Birinci Kordon'daki Orduevi önünde de İstiklal Marşı okuyan grup, “Türkiye sizinle gurur duyuyor”, “Askere uzanan eller kırılsın”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Hepimiz Atatürk'ün askeriyiz” sloganlarıyla askere sevgi gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı

Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırı, yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

ERZURUM

Erzurum'daki protesto gösterisinde kalabalık bir grup, Mahallebaşı Semti'ndeki DTP İl Başkanlığı'na yürümek istedi.

Burada gruba seslenen emniyet yetkilileri, vatandaşların DTP binası yerine Karskapı Şehitliği'ne yürümesini istedi. Bunun üzerine grup, Karskapı Şehitliği'ne yöneldi.

E-80 kara yolunu trafiğe kapatarak, Karskapı Şehitliğine yürüyen grup, daha sonra sloganlar atarak ulaştıkları Havuzbaşı semtindeki Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı ve Fatiha okuduktan sonra dağıldı.

Erzurum'da, Havuzbaşı semtinde toplanan bir başka grup da Cemal Gürsel Caddesi'ni takiben Erzurum Askerlik Şubesi önünde toplandı. Burada yetkililerle görüşen vatandaşlar, askere alınmak için dilekçe verdiler. Askeri yetkililer, dilekçelerinin değerlendirileceğini söyledi.

ANTALYA

Haberin Devamı

Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” yazılı pankartlar taşıyan grup, şehitler anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Öte yandan, Selekler Çarşısı önünde toplanan diğer bir grup, Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Dev boyutlarda bir Türk Bayrağı açan grup, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. “Hepimiz Türk'üz, hepimiz askeriz”, “Hepimiz Türk'üz, PKK'ya yeteriz”, “Kahrolsun PKK”, “Askere uzanan eller kırılsın” sloganları atan grup daha sonra dağıldı.

YOZGAT

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Onbaşı Lokman Eker'in doğum yeri olan Yozgat'ta da bir grup, Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Alanı'na gelerek, “Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz” sloganları

Askerlerin şehit olmasına ‘İyi olmuş’ diyenlere halk saldırdı

Malatya’da otogarda haberleri izleyen 9 kişi, Hakkari’de 12 askerin şehit edilmesi haberini duyunca, “İyi olmuş” deyip PKK lehine konuşmaya başlayınca, vatandaşların saldırısına uğradılar. Tepkiler üzerine 6 kişi kaçarken, 3 PKK sempatizanını polis linçten güçlükle kurtardı.
İstanbul’a gitmek için Malatya otogarında bulunan 9 kişi, otobüs yazahanesinde beklerken, televizyonda Hakkari’de meydana gelen terör saldırısı haberini izlemeye başladılar. Bu sırada grubun içeresinden bazıları, “İyi olmuş. PKK başarıya ulaşacak” dedi. Diğer arkadaşları da PKK lehine konuşmaya başlayınca, yazıhanede bulunan vatandaşlar, tepki gösterip 9 kişiye saldırdı. Olayın duyulması üzerine dışarıdan da gelen vatandaşlar, PKK sempatizanlarının üzerine yürüdüler. 6 kişi olay yerinden kaçarken, 3 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğüne götürülmek istenirken, otogar önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, zanlıları linç etmek istediler. Araya giren polis, zanlıları polis otobüsü ile olay yerinden uzaklaştırdı. Bu sırada çevrede toplanan vatandaşlar, PKK alehine slogan atarak, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Artık sabrımız taştı’, ‘Hepimiz Mehmetçiğiz’ diye slogan attılar.
Polis, kaçan 6 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, gözaltına alınan 3 zanlınan terörle mücadele şube müdürlüğünde sorguları devam ediyor.
attı.

Haberin Devamı

Alanda toplanan binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atarak Lise Caddesi'nde yürüdü.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de ellerindeki Türk bayraklarıyla Köprübaşı mevkisinde toplanan grup, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, sloganları attı.

Grup adına konuşan bir genç, hiçbir ülkede teröre bu kadar kişinin feda edilmediğini belirterek, “Bu ülkeyi bölmek isteyen herkes bilsin ki, değil binler, milyonlar şehit olmaya hazır. Terör örgütü amacına hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Bu ülke için şehit olmaya hazırız” dedi.

KONYA

Konya'da, Türk bayrakları taşıyan bir grup, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” “Kahrolsun PKK” sloganları atarak yürüdü ve Konya Valiliği önüne geldi. Çevredeki vatandaşların destek verdiği protesto, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

SİVAS

Haberin Devamı

Sivas'ta, “Ağlamasın analar, akmasın kanlar, ölmesin artık gencecik canlar, kahrolsun PKK” yazılı döviz ve “Bende asker olmak istiyorum” yazılı pankartlarla yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na gelen Ergün Uğur (46) adlı vatandaş, kent merkezindeki jandarma lojmanları önünde terör olaylarını kınadı.Bir süre terör olaylarını protesto eden Uğur, burada baygınlık geçirdi.

ELAZIĞ

Elazığ'da Öğretmenevi önünde toplanan vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez, hepimiz gönüllü erleriz, kana kan, dişe diş, intikam intikam” şeklinde slogan atarak PTT Meydanı'na kadar yürüdü.

BURSA

Bursa'da Altıparmak ve Setbaşı'nda toplanan vatandaşlar, Heykel'deki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyerek, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Hepimiz Mehmetiz, hepimiz şehidiz” şeklinde slogan attılar.

Haberin Devamı

Fatih Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar da sloganlar eşliğinde Yalova yolunu kullanarak, Osmangazi Metro İstasyonu önüne kadar yürüdü.

Bir başka grup da DTP İl Başkanlığı'nın tabelasını indirdi, camlarını kırdı.

Önceden il başkanlığı binası önünde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, parti görevlilerini binadan çıkardı.

GAZİANTEP

Gaziantep'te bir grup vatandaş ellerinde bayrakla Şelale Kavşağı'ndan yürüyerek, Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplandı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan gruptakiler, slogan atarak terörü lanetlediler.

Maarif Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürümek isteyen vatandaşlar, polisin yönlendirmesiyle protesto gösterisine, Demokrasi Meydanı'nda devam etti.

TRABZON

Trabzonspor Taraftarlar Derneği'nce düzenlenen “Teröre Lanet Mitingi” kapsamında Uzun Sokak'ta toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve “Bu vatan size minnetle dua eder. Kanınız yerde kalmaz, aziz şehitlerimiz” yazılı pankart eşliğinde sloganlar atarak yürüyüşü geçtiler.

Atatürk Alanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak terörü lanetlediler ve açıklama yaptılar.

Miting, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

KÜTAHYA

Kütahya'da, Atatürk Bulvarı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, Zafer Meydanı'na kadar Türk bayraklarıyla yürüyüp terörü lanetledi.

Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisine yoldan geçen vatandaşlar da destek verdi.

SAMSUN VE ORDU

Samsun'da kentin çeşitli bölgelerinde gruplar halinde toplanan vatandaşlar hain saldırıyı protesto ederek, terör örgütü aleyhine gösteride bulundu.

Ordu'da da bir grup vatandaş Atatürk Anıtı'nın önünde toplanarak burada İstiklal Marşı okudu. Daha sonra Sırrıpaşa Caddesi'nden yürüyüşe geçen vatandaşlar, Düz Mahallesi'ne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Düz Mahallesi'ndeki Askeri Gazino'nun önünde sona eren protesto gösterisine katılanlara çevrede bulunan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

YALOVA

Yalova'da kentin değişik noktalarından Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen bir grup vatandaş, “Kahrolsun PKK” ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde sloganlar attı.

Bu sırada, caddeleri dolduran kalabalığa, diğer vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Öte yandan, Yalovalılar terörü protesto etmek için ev ve iş yerlerinin camlarına bayrak astı.

AKSARAY

Aksaray'da, 12 güvenlik görevlisinin şehit olduğu haberini alan vatandaşlar, Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Hükümet Konağı önünde toplanmaya başladı.

Bir grubun Türk Bayrakları ile Bankalar Caddesi Hükümet Konağı önünde başlattığı protesto yürüyüşüne, çevredeki esnaf ve vatandaşlar da katıldı.

Hükümet Meydanı'nda çeşitli sloganlar atan grup, terör örgütü ve DTP milletvekillerini protesto etti.

EDİRNE

Edirne'de İstasyon Mahallesi'nde toplanan grup, Eski İstanbul ve Saraçlar Caddesi'nde terör örgütü aleyhine sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na geldi.

Burada şehitler için saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Grup adına açıklama yapan Hüseyin Kırcı, sınır ötesi operasyon için daha fazla beklenmemesi gerektiğini ifade ederek, “Şehitlerimizin aziz ruhları için, kanlar yerde kalmamalı, terörün kökü kazınmalı” dedi.

MANİSA

Manisa'da bir grup, terörle mücadelede görev almak üzere askerlik şubesine müracaatta bulunmak istedi.

Türk Bayrağı taşıyan grup, Manisa Askerlik Şubesi yetkililerine daha önce askerlik görevlerini yapmış olmalarına karşın, terörle mücadelede görev almak üzere yeniden askere alınmak üzere başvuruda bulunmak istediklerini bildirdi.

MUĞLA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup vatandaş, ellerinde Türk Bayraklarıyla Bodrum Gümbet kavşağındaki Atatürk Heykeli önünde toplandı.

Terör örgütü aleyhine sloganlar atan gruptakiler, Atatürk heykelini Türk bayraklarıyla donattılar.

Protestocu gruba, araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlar da korna çalarak destek verdi.

BİLECİK

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde belediye binası yakınında toplanan grup, Bozüyük-Eskişehir kara yolunda ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti.

Kara yolunu trafiğe kapatan ve terör örgütünü lanetleyen sloganlar atan grup, daha sonra güzergah değiştirerek, Bozüyük-Bursa kara yolunu trafiğe kapattı.

MERSİN

Mersin'de Metropol İş Merkezi önünde toplanan bir grup Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencisi, ellerindeki Türk bayraklarıyla Hastane ve İstiklal caddeleri boyunca sloganlar eşliğinde yürüyerek İl Jandarma Alay Komutanlığı önüne geldi.

Yürüyüş boyunca çevredeki vatandaşların da desteğini alan grup, burada şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, aralarında şehit ailelerinin de bulunduğu topluluk, Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayrağı ve PKK'yı protesto eden pankartlarla toplandı. Burada terör örgütü PKK aleyhine slogan atan ve tekbir getiren grup, Eskiçarşı Caddesi'nden yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca esnaf ve vatandaşlar alkışlarla araç sahipleri de kornalarıyla yürüyüşe destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'na dönen topluluk, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşuna bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

DENİZLİ

Denizli'de Delikliçınar Meydanı'nda toplanan bir grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Gruptakiler, Atatürk ve Lise caddelerini trafiğe kapattı. Gruba, caddeden geçen sürücüler klakson çalarak destek verdi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı Delikliçınar Meydanı'nda, Türk bayrakları taşıyarak gösteri yaptılar.

SAKARYA

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, ilçe meydanında toplanan çok sayıda kişi saldırıyı protesto etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla askerlik şubesine yürüyen kadınlı erkekli grup, terör örgütüne lanet yağdırdı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da bir grup vatandaş, Afyonkarahisar Valiliği önünde toplanarak, saldırıyı protesto etti. Grup adına konuşan Ata Kemal Orbuk, bu saldırılara “dur” denilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmanın ardından İstiklal Marşı ve şehitler için dua okunurken, vatandaşlar göz yaşlarını tutamadı.

ADANA

Adana'da bir grup vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Anıtı önünde toplandı. Vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra Atatürk Caddesi'nden İnönü Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Terör örgütü aleyhine sloganlar atan kalabalık, parkta bir süre gösteri yaptıktan sonra, Merkez Komutanlığı önüne geldi.

Komutanlık önünde de saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, İstiklal Marşı ve askere desteklerini dile getiren marşlar okudular.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na gelen bir grup, terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Daha sonra İstiklal Marşı'nı okuyan grup, siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak tümünü, Cumhuriyet Meydanı'nda, terör örgütünü protesto etmeye davet etti.

ZONGULDAK

Hakkari'deki hain saldırı, Zonguldak'ın Alaplı ve Ereğli ilçesinde de protesto edildi.

Alaplı'da Hükümet Caddesi'nde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan bir grup vatandaş, sloganlar atarak İlçe Jandarma Komutanlığı önüne kadar yürüdü.

İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hasan Şahin'i ziyaret ederek başsağlığı dileyen vatandaşlar, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşını söylediler.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da bir grup vatandaş, Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.

Aydınlar Ocağı Tekirdağ Şube Başkanı Ersin Bilmeç, yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'yı lanetledi. Gruptakiler, terör örgütü aleyhine sloganlar attılar.

İZMİR

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan İzmirliler, Hakkari'deki askeri birliğe düzenlenen saldırıyı lanetledi.

Saldırının duyulmasının ardından çeşitli internet sitelerinden yapılan çağrılara uyan İzmirliler, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Topluluk, Atatürk Anıtı önünde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okudu.

Şehit aileleri de meydandaki protesto gösterilerine destek verdi.

İzmir'in Bergama ilçesinde Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde 300 kişilik bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları atarak, Endüstri Meslek Lisesi önünden Emniyet Müdürlüğü'ne kadar yürüyerek terörü protesto etti. Grup, Emniyet Müdürlüğü önünde saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

SAKARYA

Sakarya Ülkü Ocakları üyeleri Adapazarı'nda teröre lanet gösterisi düzenledi.

Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatan 200 kişilik grup, şehitler anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!