Teröre karşı başarı kahraman Mehmetçiğin

Güncelleme Tarihi:

Teröre karşı başarı kahraman Mehmetçiğin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 01:09

/images/100/0x0/55eaba7ef018fbb8f892ec70
KARA
Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Orgeneral İlker Başbuğ, 1. Ordu Komutanlığı görevini Orgeneral Fethi Tuncel’e devretti. 1. Ordu Komutanlığı’nda törende konuşan Orgeneral Başbuğ, kutsal görevini, askerliğe Kuleli Askeri Lisesi’nde çocuk yaşlarda birlikte başladığı silah ve sınıf arkadaşı Orgeneral Tuncel’e teslim etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Orgeneral Başbuğ, şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede elde ettiği başarının en büyük payının, kahraman ve fedakar Mehmetçiğe ait olduğunu ve olmaya devam edeceğini ifade etmeyi borç bilirim. Çünkü bu Mehmetçik, Atatürk’ün tarif ettiği Mehmetçiktir."

Daha önce Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Başyardımcılığı ile Kara Kuvvetleri Kurmay Yardımcılığı görevlerini de Başbuğ’dan devralan Orgeneral Fevzi Tuncel de, 163 yıllık şanlı tarihe sahip 1. Ordu’yu daha ileri seviyeye taşımak için çalışacaklarını belirtti. Orgeneral Tuncel, "Ulu Önder Atatürk’ün manevi mirası olan bilim ve aklı rehber edinerek yüce Türk ulusunun beklediği bütün görevleri başarmak arzusunda olacağız" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!