Terör ‘ver kurtulcu’zihniyetle çözülmez

Güncelleme Tarihi:

Terör ‘ver kurtulcu’zihniyetle çözülmez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 01:44

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, teröre karşı alınacak önlemler arasında “sınır kaydırması”nı da sayması, muhalefet sözcülerinin tepkisine neden oldu. Muhalefet temsilcileri öneriyi bir acz ifadesi olarak değerlendirdiler.

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi: Terörle mücadele konusunda elde kala kala bu yöntem kalmış ise, hükümetin mücadele alanında herhangi bir çözümü yok demektir. Sınır değişikliği ile terörün önlenmesinin mümkün olmayacağını düşünüyorum. Bu, çözümsüzlüğün itirafıdır.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Biz önleyemiyoruz saldırıları, o zaman sınırı değiştirelim. Ne yapalım? Ankara Ovası’na kadar mı geleceksiniz? Ver kurtul ile mi çözeceksiniz? Sayın Hayati Yazıcı’nın bu ifadeleri, ver kurtulcu ve teslimiyetçi bir zihniyetin tipik bir yansımasıdır. Bu ifade AKP’nin terörle mücadeledeki acziyetinin bir yansımasıdır.
BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız: Ülkeyi taşısınlar. Onu düşünse daha iyi olacak Sayın Yazıcı. Buradan nereye taşıyalım acaba, Kürtlerin olmadığı, sorunların olmadığı bir yere taşıyalım. Kürtleri de taşısak çözüm olabilir. Dağın bu tarafından öteki tarafına geçersek güvenliği sağlayabiliriz yaklaşımıyla değerlendiren hükümet bu sorunu çözemez.
Uygulanamaz
21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın teröre karşı Irak sınırının kaydırılabileceği önerisinin uygulanmasının bölgenin şu anki koşulları içinde mümkün olmadığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!