Terör örgütü IŞİD'den bubi tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Terör örgütü IŞİDden bubi tuzağı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 23:25

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde dün sabaha karşı terör örgütü IŞİD’in hücre evine operasyon düzenlendi. Polisler evin bahçe kapısından girdikleri anda teröristler tuzakladıkları bombayı patlattı. 2 polis şehit oldu, 5 polis de yaralandı. Saatlerce süren çatışmada 7 terörist öldürüldü. Teröristlerin bazılarının ‘canlı bomba’ eylemlerine hazırlık yaptıkları ileri sürüldü. 

Haberin Devamı

Terör örgütü IŞİDden bubi tuzağı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü IŞİD’e yönelik istihbarat çalışmalarının ardından dün harekete geçti. Sabah saat 03.00’ten itibaren 17 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Özel Harekât Şubesi’nde görevli polisler, merkez Kayapınar ilçesi Huzurevler Mahallesi 53’üncü sokak üzerindeki bahçeli ve müstakil bir eve girdi. Ancak teröristler, polis ekipleri bahçeye girdiğinde daha önceden bahçeye tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada 7 polis yaralandı. Polisler, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Ancak durumu ağır olan Özel Harekât polisleri Sadık Özkan (25) ve Gökhan Çakıcı (22) şehit oldu. Yaralı 4 polis, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Terör örgütü IŞİDden bubi tuzağı

GÖZALTI SAYISI 12

Patlama ardından IŞİD üyelerinin bulunduğu evden polis ekiplerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Polisin güvenlik nedeniyle giriş ve çıkışlara kapattığı sokakta silah ve patlama sesleri duyuldu. Saatlerce süren çatışmada 7 terörist öldürüldü, 3’ü de yakalandı.  Yakalanan teröristler Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorguya alındı. Polisin operasyon düzenlediği evde bulunan ve güvenlik güçleriyle çatışmaya giren teröristlerin bazılarının ‘canlı bomba’ eylemlerine hazırlandıkları iddia edildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Valiliği, operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısını 12 olarak açıkladı.istanbul’da 3 adrese baskınTerör örgütü IŞİD’e yönelik İstanbul’da da operasyon vardı. Örgütle bağlantısı olduğu belirlenen, Başakşehir, Sultanbeyli ve Bağcılar’daki 3 adrese İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, Osman M., Mustafa M., Mustafa H., Mehmet S. ve Adnan G. gözaltına alındı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 7.65 çapında silah ele geçirilirken, çok sayıda dijital dokümana el konulduğu belirtildi. Gözaltına alınan 5 kişinin IŞİD’in Diyarbakır hücresinin başındaki Nihat Turan ile irtibatlı oldukları öne sürüldü.
Â

Terör örgütü IŞİDden bubi tuzağı

Haberin Devamı

‘BÖLGE EMİRİ’ ÖLDÜRÜLDÜ

DİYARBAKIR’da IŞİD’in hücre evine düzenlenen baskında öldürülenler arasında ‘Diyarbakır Bölge Emiri’ N.T.’nin de (sorumlusu) olduğu belirlendi. Yakalanan 12 kişinin çoğunun yabancı uyruklu olduğu, Özbekistan ve Tunus pasaportu taşıdıkları iddia edildi. Basılan diğer adreslerin ise örgütçe ‘güvenli evler’ diye nitelendirildiği, bu evlerde eleman kazandırma faaliyeti yürütüldüğü, Suriye ve Irak’a geçmek isteyen yabancı uyruklu IŞİD militanlarının kaldığı kaydedildi. (ANKARA)

Terör örgütü IŞİDden bubi tuzağı

AÄžABEYÄ°N ZOR VEDASI

Şehit polisler Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Özel harekâtçılar tekbirlerle şehitleri cenaze aracına taşıdı. Şehit polis Sadık Özkan Adana’ya, Gökhan Çakıcı ise Çorum’a gönderildi.

Haberin Devamı

Terör örgütü IŞİDden bubi tuzağı

İki polisin de ilk görev yerlerinin Diyarbakır olduğu belirtildi. 2 Eylül’de Çevik Kuvvet Şubesi’nden Özel Harekât Şubesi’ne geçen şehit Çakıcı, memleketi Çorum’un Dodurga ilçesindeki babaevinde helallik alındıktan sonra tören için Kızıltepe Camisi’ne götürüldü.

Tunceli’de özel harekât polisi olan ve bir hafta önce eşinin doğum yapması üzerine Çorum’a izinli gelen ağabeyi Ersin Çakıcı da camiye cenaze aracında tabuta sarılarak gitti. Şehit Çakıcı, kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!