Terör kurbanı yönetmen toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Terör kurbanı yönetmen toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2005 14:27

Ürdün'ün başkenti Amman'da 3 otele düzenlenen intihar saldırılarında ölen ünlü Suriyeli yönetmen Mustafa Akkad'ın cenazesi, Suriye'nin Halep kentinde toprağa verildi. İslamiyet'in doğuşunu anlatan “Çağrı” ile gönüllere yerleşen Suriye asıllı yönetmen Mustafa Akkad'ın cenazesine çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Ürdün'ün başkenti Amman'da 9 Kasım'da kızı Rima Akkad Monla ile birlikte “Grand Hyatt” otelinin lobisinde düzenlenen bombalı intihar eylemindenden sonra hastanede hayatını kaybeden 70 yaşındaki Mustafa Akkad, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'dan devletin en büyük onur nişanının sahibi oldu.

Grand Hyatt'ın yanı sıra “Radisson SAS” ve ”Days Inn” otellerinin bombalanmasında ölen 57 kişi arasında kızıyla birlikte bulunan Akkad, önceki gün hastanede kan kaybından hayatını kaybetti. Akkad'ın 34 yaşındaki kızı, evli olduğu Libyalı eşinin memleketi Trablus'ta intihar bombalalarının ertesi günü perşembe toprağa verilmişti. Mustafa Akkad, Amman'a kızıyla buluşmak ve düğüne katılmak için gelmişti.

Akkad, 1976 yapımı İslamiyet'in doğuşu “Çağrı” filminde Hazreti Muhammed'in amcası ve süt kardeşi Hazreti Hamza rolünde Anthony Quinn'i, beş yıl sonra çektiği “Çöl Aslanı” filminde de Libya'da sömürgeci İtalyanlara karşı savaşan Ömer Muhtar filminde oynattı.

Haberin Devamı


Doğduğu Halep'ten 1950'de ABD'nin sinema merkezi Hollywood-Los Angeles'e göç eden Akad, “Halloween” korku filmleriyle de tanındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!