Terminatör Abbas

Güncelleme Tarihi:

Terminatör Abbas
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sarıgazi'de astsubayı kurşunlayan haraççı Abbas Yılmaz'ın 5 yıl önce de avukat Nilüfer Şatana'yı öldürdüğü belirlendi.

Samandra'da yaklaşık 5 yıl önce avukat Nilüfer Şatana'yı esrarengiz bir şekilde öldürüp, 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Abbas Yılmaz, cezaevinden çıktıktan 1.5 yıl sonra Sarıgazi'de, Jandarma Astsubay Cemil Avcı'yı öldürdü. Arazi mafyasıyla yakın ilişkileri olan Abbas Yılmaz, cinayetten sonra suç ortağı Cemal Koç'la birlikte kayıp-lara karıştı. Bölgedeki işyerlerini haraca bağlayan Terminatör (yok edici) Abbas Yılmaz'la suç ortağının yakalanabilmesi için operasyonlar sürdürülüyor.

Otoyolda parçalandı

31 yaşındaki avukat Nilüfer Şatana'nın cesedi, 7 Ocak 1994'te, TEM'in Samandra Mevkii'nde parçalanmış olarak bulundu. Yan yoldan TEM'e kadar uzanan 80 metrelik hatta kan izlerine rastlanan Şatana'nın cesedi tanınmayacak durumdaydı. Kısa süre sonra, Cinayet Masası'nda tanıdığı bir polise teslim olan Abbas Yılmaz, ifadelerinde çelişkilerle dolu bir senaryo çizdi. Şatana'nın sevgilisi olduğunu söyleyen Yılmaz, ‘‘Belsoğukluğu olmuştum. Hastalığın ondan geçip geçmediğini zordum. Küfür edip, ‘Git karına sor' dedi. Elindeki bira şişesini kafama vurdu. Ben de tabancamla bacağına ateş ettim. Otomobilden inip TEM'e doğru koştu. Sanırım araçların altında kalarak öldü’’ dedi.

Haraç topluyorlardı

Anadolu yakasında faaliyet gösteren arazi mafyasının hukuki işleriyle ilgilendiği ortaya çıkan Nilüfer Şatana’nın esrarengiz ölümüyle ilgili dava, cevaplanmamış sayısız soru olmasına rağmen Abbas Yılmaz'ın ifadesiyle karara bağlandı. Yılmaz'ın cinayeti ağır tahrik altında işlediğine hükmeden mahkeme, 9 yıl 4 ay hapsine karar verdi. İnfaz yasasına göre 3.5 yıl hapis yatıp serbest kaldı. Abbas Yılmaz, arkadaşı Cemal Koç ile geçtiğimiz salı haraç almaya gittiği Sarıgazi'deki bir birahanede müşteri olarak bulunan ve kendilerine müdahale eden Astsubay Cemil Avcı'yı, kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. İşyeri sahibi Cevat Mert; Abbas Yılmaz ve Cemal Koç isimli gaspçıların, daha önce de işyerine gelerek kendisinden haraç istediklerini ve ölümle tehdit ettiklerini söyledi.

İkisini de öldürdü

Avukat Nilüfer Şatana'nın cesedi 5 yıl önce TEM'de parçalanmış halde bulunmuştu. Cinayette birçok soru cevapsız kalırken 3.5 yıl hapis yatıp çıkan katil Abbas Yılmaz'ın son kurbanı, 30 yaşındaki Astsubay Cemil Avcı oldu.

Cinayete doymuyor

Arazi mafyasıyla yakın ilişki içindeki haraççı Abbas Yılmaz, cinayete doymuyor. Jandarma ve polis, astsubayı öldürdükten sonra suç ortağı Cemal Koç'la kayıplara karışan Yılmaz'ı arıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!