Termik santrale hayır mitingi

Güncelleme Tarihi:

Termik santrale hayır mitingi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 17:47

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından düzenlenen mitingde, Eti Alüminyum Fabrikası bünyesinde santral kurulması protesto edildi.

Ziraat Odası Başkanlığı, CHP, MHP, DSP, ANAP, Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve ülkü ocakları tarafından organize edilen miting için, Seydişehir Otogarı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, “Termik santral istemiyoruz”, “Maskeli yaşamak istemiyoruz” gibi sloganlar atarak, Eski Garaj Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada, kalabalığa hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, termik santrallerin, insana ve doğaya ne kadar zararlı olduklarının bilimsel olarak tespit edildiğini söyledi.

Fabrika bünyesinde termik santral yapan şirketin, 50 milyon dolar harcama yaptığını açıkladığını ifade eden Kalaycı, “Sen asıl buradan ne kadar kazanacaksın onu söyle. Bizler buraya siyasi rant için değil, Seydişehir'in geleceği için geldik. Termik santral, havasızlık, topraksızlık, kül yutmak, hastalık, kanser demektir. Açıkçası, termik santral ölüm demektir, o nedenle termik santrale (hayır) diyorum” dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ ATİLLA KART

Daha sonra söz alan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise 2006 yılında açtıkları dava sonucu Danıştay 12. Dairesinin, özelleştirme ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, ancak bu kararın uygulanmadığını öne sürdü.

“Orada madenleriniz işgalciler tarafından kaçırılıyor” diyen Kart, şunları kaydetti: “Yolsuzlukla mücadele etmesi gerekenler, yolsuzluğun içinde olduğu için müdahale edemiyor. Sizler, iktidarın Konya'da bulunan 13 milletvekiline hesap sorun, ancak hiçbirinin diğerinden farkı yok. Alın birini, vurun ötekine. Birileri burada soygunu, işgali himaye ediyor. Himaye eden de Başbakan'dır. 1994 yılından bu yana, belediye başkanlığı döneminden itibaren işgalcilerle iş birliği içinde. Şirket, burada işgale son vermediği gibi, bir de santral yapıyor.”
Mitinge, DSP Konya İl Başkanı Betül Öncü, MHP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Keleş ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Konuşmaların ardından kalabalık grup, olaysız şekilde dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!