Tepkiler umurumda değil

Güncelleme Tarihi:

Tepkiler umurumda değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, belediyenin yaptırdığı parka kızının, okula eşinin adını vermesine tepki gösterilmesinin anlamsız olduğunu söyledi. Özfatura'nın, ad verme konusunda gösterilen tepkiye yanıt verirken, metro tünelini kazan ‘tırtıl'a annesi Vahide'nin adını vererek, aile büyüklerini de ihmal etmediği ortaya çıktı. Basmane- Konak hattını yeraltından geçerek açacak Vahide Ana tırtılı, Cumhurbaşkanı Demirel'in annesinin adını taşıyan Ümmühan Ana tünelinde çalışmalarına başladı.

Özfatura dünkü basın toplantısında, ‘‘Burhan Bey'in çiftliği diyorlar, keşke bütün çiftlik sahipleri böyle yapsa. Parka konan isim neymiş, Zeynep ile Aslı, sizin kardeşleriniz yeğenleriniz yok mu Zeynep diye. Zeynepler ve Aslılar içindir bu şey'' diye konuştu. Belediye parasıyla yapılan tesislere aile bireylerinin adlarını koymasına gösterilen tepkiler için ‘‘Umurumda değil'' diyen Özfatura, şunları söyledi:

‘‘Yani 23 tane kreşi olan bir belediyede nezaketen birine Bilsen Abla ismi konulmuş. Bilsen Özfatura desek, yani gene de biraz reklama girer. Bilsen ismi yüzlerce, binlerce hanım isminden bir tanesi. Büyük tepki var ise bu anketi kim yapmış, halk adına kim konuşuyor, bilmiyorum. Kaç kişi benim eşimin isminin Bilsen olduğunu biliyor, o da ayrı olay. Tepki de gösteren gösterir, o da umrumda değil. Yani ben bir şeyden korkarım saçı bitmemiş yetim hakkı şuramızdan geçmesin.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!