Tendürek şehitleri uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Tendürek şehitleri uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 23:34

Van Tendürek Dağı’nda şehit olan askerler, dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Jandarma Üsteğmen Harun Parlak (25) Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camisi’ndeki törene CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve şehit yakınları katıldı. Şehidin kız kardeşi Fatmanur, cenaze töreninde üzerinde Türk bayrağı olan tişört ve bordo bereyle yer aldı. Karatede Türkiye ve Balkan şampiyonu olan eski milli sporcu Parlak’ı son yolculuğunda Türkiye Karate Federasyonu’ndan arkadaşları da yalnız bırakmadı. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları akşam da Şehit Parlak’ın evine taziye ziyaretine gitti.

Jandarma Uzman Çavuş Enes Koçak (25) Sivas Kangal’da toprağa verildi. Şehidin, nikah kıydığı ve bayramdan sonra düğün yapmayı planladığı eşi Demet Koçak da ayakta durmakta güçlük çekti. Demet Koçak, “Taş kesilseydi de elleriniz ona dokunmasaydınız” diye feryat etti.

Jandarma Astsubay Üstçavuş Suat Petek (36), Osmaniye’de toprağa verildi. Oğlunu doğduğunda görümcesine evlatlık veren şehit annesi Elif Helvacı, tören boyunca oğlunun şapkasına sarıldı ve elinden düşürmedi.

Jandarma Uzman Onbaşı Süleyman Budak (25), Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 3.5 yıllık eşi Öznur Budak, törene asker kıyafeti giydirdiği 1.5 yaşındaki oğlu Veysel Ali ile birlikte katıldı.

Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılınç (23) Eskişehir Kanlıpınar Şehitliği’nde toprağa verildi. Önce cemevi ardından da camide düzenlenen törende anne Şenay Kılınç, oğlunun fotoğrafını okşadı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Aydın Eryılmaz (24), Balıkesir Dursunbey’de uğurlandı. Altı ay önce evlenip düğün yapmaya hazırlandığı eşi Çiğdem Eryılmaz’ın cenazede tabuta sarılıp selfie çekmesi, meydanı dolduranların yüreklerini dağladı.

Uzman Çavuş Gökhan Şengül (28) Afyonkarahisar Çay’da defnedildi. Şengül’ün 7 aylık hamile eşi Merve Şengül fenalaşınca törene katılamadı.

Uzman Onbaşı Salih Tortum (22), İstanbul’da toprağa verildi.

Hakkâri Çukurca’da cumartesi günü şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş (28), Aydın’ın Kuyucak ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!