Tencere-tavayla devrim yapılmaz

Güncelleme Tarihi:

Tencere-tavayla devrim yapılmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 02:21

Başbakan Tayyip Erdoğan, birilerinin güçlü Türkiye istemediğini belirterek, “Biliyorlar ki güçlü Türkiye olursa tarih yeniden ayağa kalkacak. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” dedi. Tesis açılışı için Rize’deki Ayder Yaylası’na giden Erdoğan yol üzerinde Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde halka hitap etti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BU NASIL İNSANLIK
Olağanüstü bir durumdan geçiyoruz. İşte bir tarafta Suriye, bir tarafta Mısır. Suriye’de 100 bini aşkın insan öldürüldü. Dünya, BM Güvenlik Konseyi nerede? Sesi çıkmıyor. Zevk alıyorlar. Biz konuştuğumuz zaman diyorlar ki, ‘Sana mı kaldı yahu sen niye konuşuyorsun?’ Ben milletim adına konuşuyorum. Biz katil Esad’ın yanında mı olacaktık? Mısır’da 70 yıl despot bir rejim vardı. Demokratik bir rejim geldi. Mursi iktidara getirildi. Bir yıl tahammül edemediler. Bu nasıl insanlık, bu nasıl demokrasi? Bu nasıl insanların milli iradesine saygı duymak? Batı bu testi de kaybetti. Bu imtihanı da kaybetti.

HER FİRAVUNUN MUSA’SI VARDIR
Şimdi Mübarek de zevkten dört köşe, 2 kulağı kavuştu. Şu anda Sisi midir nedir, işte malum, bunlar bir araya geldiler. Dayanışma halindeler. Ama şunu bilin. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Mazlumların ahı yerde kalmaz. Zalimler hiçbir zaman payidar olmaz. Bir sinek bile Nemrut’un işini bitirdi. Firavun Musa’yı büyüttü. Ondan sonra Musa onun işini bitirdi. Bilesiniz ki her firavunun bir Musa’sı vardır. Ben diyorum ki hak ve halk er geç hakim olacaktır.

Haberin Devamı

MİLLETİMİZE ULAŞACAĞIZ
Birileri güçlü Türkiye istemiyor. Biliyorlar ki güçlü Türkiye olursa tarih yeniden ayağa kalkacak. Çok çalışıyoruz daha da çalışacağız. Nasıl ki Ovit Dağı’nı deliyorsak, Erzurum’a ulaşıyorsak, inşallah önümüzdeki engelleri de böyle aşacağız. Biz Ferhat’tan ilham aldık. Ferhat nasıl dağları deldi de Şirin’e ulaştıysa, biz de dağları deliyoruz ve milletimize ulaşacağız.

SEVSİNLER SENİN GAZETECİLİĞİNİ
Terör örgütüyle iç içe olanlar cezaevine giriyor. Kendilerine bir gazeteci yaftası vuruyorlar. Sevsinler seni. Ne gazetecisi? Adam silahla, evinde bomba ile yakalanıyor. Neymiş gazeteci. Bunları artık kimse yutmuyor. Yazan çizen düşüncesini söyleyene kimse bir şey yapmıyor ve yapmayacak. Bizim dönemimizde işkenceye sıfır telorans. Kimse işkence yapamaz, yaparsa hepsi cezasını bulmuştur, bulacaktır. Takipçisiniz.

GİDECEĞİN YER 2 METREKÜP
Eninde sonunda Cumhurbaşkanı da, Başbakan da, Meclis Başkanı da, bakan, milletvekili de olsan, milyarder trilyoner de olsan gideceğin yer neresi? 2 metreküp yer. Hocaefendi cenaze namazını kıldırırken ‘Cumhurbaşkanı niyetine’ demiyor. Ne diyor? ‘Er kişi niyetine’ diyor. ‘Yahu bunun trilyonları vardı onu da getirin’ diyor mu? Bunlar gelir mi seninle faydası var mı? Ne yaptıysan bu dünyada, ekip biçeceksin ebedi dünyada. Olay bu. O halde bu kavga niye?

Haberin Devamı

BİZ TEK MAKAMA EĞİLİRİZ
(Dik dur eğilme bu millet seninle sloganları üzerine) Bundan endişeniz var mı? Bize dik durmak yakışır. Eğilmek yakışmaz. Biz eğilmeyi tek bir makama yaparız. Onun dışında bizim kitabımızda eğilmek yok. Bunu böyle biliniz. Biz bu yola böyle çıktık. Böyle yürüyoruz böyle yürüyeceğiz. Biz eğilenleri biliriz. Kimlerin nerelerde nasıl eğildiğini gördük. Hâlâ da görüyoruz. Ama bize yakışmaz. Biz bu yola kefenimizle çıktık, kefenimizle yürüyoruz.

RİZE’YE TAVA GİREBİLDİ Mİ
Merak etmeyin tencere tavayla devrim yapılmaz. Rize’ye Trabzon’a tencere tava girebildi mi? Bunlar sadece bir yere takılıp kaldılar. Bundan sonrada şu çok açık net söylüyorum. Hukuk dışı atılacak her adım hukuk içinde karşılığını çok ağır öder. Terör örgütlerine bu ülkenin meydanlarını asla terörün at oynattığı yer olarak bırakmayız bırakmayacağız.

Haberin Devamı

KADIN - ERKEK HAVUZLARI
Artık Rizespor birinci ligde oynuyor. Şimdi sadece futbolda kalmayacak. İnşallah basketbol, kano, yüzme. Şimdi bir bayanlara bir de erkeklere olimpik yüzme havuzu yapacağız.

Ayder’de Hollanda Başbakanı ile görüştü

BAŞBAKAN Erdoğan, Ayder Yaylası’na çıkarken, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü. Erdoğan’ın Rize’den karayoluyla Ayder’e çıkışı sırasında yapılan telefon görüşmesinde, Suriye ve Mısır’daki son gelişmeler ele alındı. Erdoğan, Rutte’ye, Suriye yönetiminin masum halka karşı kimyasal silah kullanmasının, sorunun çözümü için uluslararası toplum tarafından somut adımlar atılması gerektiğini açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Karadeniz sevgisi

Başbakan Erdoğan, Ardeşen’de de halka hitab etti. Büyük sevgi gösterisiyle karşılanan Erdoğan boynuna portakal rengi yöresel şal taktı. Şalı takarken Emine Hanım kendisine yardımcı oldu. Rabia selamıyla halkı selamlayan Erdoğan, konuşmaya başlayacağı sırada yanına gelen Yaren ismindeki kız çocuğu ağlamaya başladı. Bunun üzerine Erdoğan, “Kınalı keklik. Sen ağlama, senin yerine nasıl olsa ben ağlıyorum” diyerek, teselli etmeye çalıştı. Çamlıhemşin’de ise Erdoğan için dev boyutta bir afiş hazırlandı. Afişte Mısır’da katledilen Esma ile Erdoğan’ın ağlarken fotoğrafı yer aldı. Erdoğan bir televizyon programında, Esma’nın babasına yazdığı mektuba çok duygulanıp ağlamıştı. Afişe ‘Bu toprakların yiğit evladı. Sen üzülme. Allah herşeyden haberdardır’ yazıldı.

Haberin Devamı

FIRTINA DERESİ’NE BALIK

Başbakan Erdoğan, Çamlıhemşin’de halka hitap ettikten sonra Ayder Yaylası’ndaki bir otele geldi. Açılış öncesi otelin yanından akan Fırtına Deresi’ne 30 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakılması sırasında dere kenarında bir kayanın üzerine çıkan Başbakan Erdoğan, yaklaşık 10 kepçe yavru alabalığı dereye bıraktı. Erdoğan, avucuna aldığı alabalık yavrularını da dere suyuna attıktan sonra, “Ekolojik dengenin korunması için alabalık yavrularını dereye bırakıyoruz” dedi. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kaçkar Resort Otel’in açılışını yapan Erdoğan, “Ayder’i yatırımlarla, kayak tesisleri ile Davos yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!