Temsili cinayet

Güncelleme Tarihi:

Temsili cinayet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gözaltında öldürülen Gazeteci Metin Göktepe cinayetiyle ilgili olarak Eyüp Spor Salonu'nda keşif yapıldı. Cinayetin iki görgü tanığı, Göktepe'nin nerede dövüldüğü göstererek, sanık polisleri teşhis etti.

Gazeteci Metin Göktepe'nin gözaltında öldürüldüğü Eyüp Spor Salonu'nda dün yapılan keşifte, iki tanık, polisleri teşhis etti. Afyon Ağır Ceza Mahkemesi'nin isteği üzerine dün Eyüp 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce olay yeri Eyüp Spor Salonu'nda keşif yapıldı. Mahkeme Başkanı Mehmet Avlamaz, üyeler Yunus Dertli, Zehra Öztürk ve Savcı Turgut Öztürk, olay yerinde keşif yaptılar. Gazetecilerin alınmadığı keşifte, tanıklar Deniz Özcan ve Ali Ekber Palabıyık, Göktepe'nin nasıl dövüldüğünü anlattılar. Keşifte bilirkişi olarak Adli Tıp Uzmanı Dr. Remzi Şendil, ceza hukukçusu Doç. Serap Keskin, Mimar Muharrem Koçak ile fotoğrafçı Aytekin Yeşildağ da hazır bulundu. Sanık polislerden tutuksuz yargılanan Murat Polat, Fedai Korkmaz, Burhan Koç, Fikret Kayacan ve Tuncay Uzun'un katıldığı keşifte tanık Deniz Özcan, daha önce teşhis ettiği tutuklu sanıklardan Emniyet Amiri Seydi Battal Köse, polis memurları Selçuk Bayraktaroğlu, Saffet Hızarcı, Şuayip Mutluer ile tutuksuz sanıklar Fikret Kayacan, Burhan Koç, Tuncay Uzun ve dünkü keşfe gelmeyen Metin Küşat'ın Göktepe'yi nerede dövdüklerini gösterdi. Göktepe'yle aynı gün gözaltına alınan tanık Deniz Özcan'ın anlatımı tutanaklara şöyle geçti: ‘‘Polislerden biri karnına vurdu. Biri ‘Bu gazeteci... Özel muamele yapın' deyince dövmeye devam ettiler. Ağzı yüzü kan içindeydi. Sonra alıp dışarı götürdüler. 15-20 dakika sonra geri getirdiler. Saçı ıslak, yıkanmış, ancak yüzü kanıyordu. Daha sonra ilk aşamada olay yerinde bulunmayan siyah gözlüklü şahıs geldi. Seslendi. Elinde cop vardı. Maktulün kafasına bir iki darbe vurdu.’’ Göktepe’yle aynı gün gözaltında bulunan tanık Ali Ekber Palabıyık da özetle şunları anlattı: ‘‘Koridorda 7-8 polis vardı. Biri ‘Ben gazeteciyim. Evrensel Muhabiriyim' dedi. Bu 7-8 kişi gazeteciye vuruyordu. Birisi ‘fenalaştı amire haber verelim' dedi. Bu sırada saat tahminen 12.30-13.00 arasıydı.’’

Basın Kartı oradaydı

Gazeteci Metin Göktepe'nin gözaltında öldürüldüğü Eyüp Spor Salonu'nda dün yapılan keşifte, Göktepe'nin ‘‘Basın Kartı da vardı. Meslektaşları başlarında sarı kasklarla büyük boy 'Göktepe Basın Kartı'nı da taşıdılar. Fadime Göktepe'nin elinde de oğlunun büyük boy fotoğrafı vardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!