Temiz çevre için çocukluktan önlem

Güncelleme Tarihi:

Temiz çevre için çocukluktan önlem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2012 00:00

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çevrede önceliği kadınlara ve çocuklara verdiklerini belirterek, “Çevre bilinci yükselince çevresel yatırımlarda da ciddi artış oluyor” dedi. Talim Terbiye Kurulu ile görüştüklerini belirten Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çocuklukta neyi öğreniyorsanız onunla gidiyorsunuz. Milli Eğitim Bakanlığı’yla (MEB) beraber komisyon oluşturuyoruz. Çevre konusunu ayrı bir ders olarak mı verelim, yoksa mevcut ders kitaplarının içerisinde çevreyle ilgili bölümler mi oluşturalım diye. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nce yürütülen bir çok projede özellikle çocukların eğitimiyle ilgili olarak uzmanlar ve MEB’yle işbirliği içinde eğitici materyaller hazırlandı. Bunlardan bir tanesi de iklim değişikliğiyle ilgili bilgi veren İklim Sınıfı-İklim Değişikliğine Uyum Eğitici El Kitabı.
Kentsel dönüşüm iklim değişikliği ile mücadeleye önemli katkı sağlayacak. Dönüşümle birlikte çevreci şehirlerde artacak. Yeni oluşturulacak kentler de çevreci bir yaklaşım öne çıkacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!