Televizyon yıldızı 40 trilyon alacak

Güncelleme Tarihi:

Televizyon yıldızı 40 trilyon alacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye televizyonlarında genç ve seksi mankenlere, güzellik kraliçelerine önemli görevlerde öncelik ve ayrıcalık tanınırken, ABD'de bilgiye, deneyime, herkesin güvenini kazanarak başarının zirvesine çıkanlara milyarlar ödeniyor. Bu tür klas sunuculardan olan 69 yaşındaki Barbara Walters, görülmemiş bir sözleşme imazaladı. ABC Televizyonu, ekranların yıldızı Barbara Walters ile 60 milyon dolarlık (40 trilyon 500 milyar TL) yeni bir sözleşme imzaladı. Beş yıllık sözleşme çerçevesinde Walters, yılda 12 milyon dolar kazanacak. Bu rakamın bugüne kadar bir haber yıldızına verilen en yüksek meblağ olduğuna dikkat çekildi.

Gelecek hafta 69'ncu yaş gününü kutlamaya hazırlanan Barbara Walters, yeni sözleşmesi uyarınca ‘‘20/20 Friday’’ programını, yılda iki kez çok özel bomba röportajları ‘‘Barbara Walters Specials’’ı sürdürecek. Bu röportajlardan biri Oscar Ödülleri ile ilgili olacak. ABC'nin sabah sohbeti ‘‘The View’’ programına haftada üç kez katılıp yapım yardımcılığı da devam edecek.

ABC Televizyonu, Barbara Walters ile yapılan rekor sözleşme konusunda yorumda bulunmadı. ABC Televizyonu'nun megastarları Diane Sawyer ve Peter Jennings yılda 7-9 milyon dolar, NBC'den Katie Couric, Tom Brokaw ve Dan Rather da aynı düzeyde kazanıyor. ABC Başkanı David Westin, Walters'a övgüler yağdırıp ‘‘Televizyon haberciliğinde gelmiş geçmiş en başarılı isim. Bu alanda hem ABC'ye hem de ulusal söyleme olağanüstü katkılarda bulunmuştur’’ dedi.

Walters'ın ‘‘Uçkurgate Skandalı’’nın başkahramanı, Beyaz Saray eski stajyeri Monica Lewinsky ile özel görüşmesi izlenme rekorları kıran tek televizyon programıydı. ‘‘20/20 Friday’’ programında 6 yaşındaki kızları esrarengiz şekilde ölü bulunan John ve Patsy Ramsey ile röportajı son üç yılda en çok izlenendi ve yaklaşık 20 milyon kişinin ekranlarında ABC vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!