Telekulak skandalında son perde

Güncelleme Tarihi:

Telekulak skandalında son perde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 10:33

İngiltere’de geçtiğimiz yıl ortalığı karıştıran telekulak skandalının kalbindeki gazete News of the World'ün bir özel dedektiflik ajansından hırsızlık yapmasını talep ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Polisin elindeki belgelere göre Güney Londra merkezli Southern Investigations isimli şirket, müstehcen bilgiler ele geçirmek için bazı haber değeri taşıyan kişilerin evlerine izinsiz girdi.

Independent, News of the World gazetesiyle hırsızlık vakaları arasındaki bağlantıyı ortaya koyan bu belgelerin telefon dinleme ve yolsuzluk dışındaki diğer yasadışı haber toplama olaylarıyla ilgili Operation Tuleta kapsamında polisin elinde olduğunu bildirdi.

Belgede Ascot, Berkshire da yaşayan bir kadının evine girildiği belirtilirken News Of the World’ün tanınmış yöneticilerinden Alex Marunchak’ın da adı geçiyor.

Söz konusu belgelere göre Southern Investigations’ın hedefi olanlar arasında milletvekillerinden ünlülere birçok kişi bulunuyor. Ancak hem dedektiflik şirketi çalışanları hem de Marunchak, evlere izinsiz girildiği ya da yasadışı işler yapıldığı yönündeki iddiaları reddediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!