Telekom zehir etti

Güncelleme Tarihi:

Telekom zehir etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Modern dünyanın en büyük teknolojik kolaylıklarının başında gelen telefonlar, Türkiye'nin en önemli günlerinden biri olan Ramazan Bayramı'nı vatandaşa zehir etti. Bayramın birinci gününden itibaren aksayan iletişim nedeniyle Telekom vatandaşa kan kusturdu. Buna karşın hiçbir yetkili tek bir açıklama bile yapmadı.

Bayramın ilk gününden itibaren başta Ankara ile İstanbul arasında olmak üzere yurdun birçok bölgesindeki telefon haberleşmesi kesildi. Bugüne kadar hiçbir bayramda görülmeyen bu kesinti karşısında Telekom yetkilileri sessiz kalmayı tercih etti.

Ne bir televizyon kanalında bir açıklama yapan, ne de yazılı bir duyuruda bulunan Telekom yönetimi, ikinci gün de süren skandal karşısında suskunluklarını bozmadı. Milyonlarca kişinin etkilendiği bu kesintinin giderilmesi için bir girişimde de bulunulmadı.

Vatandaşlar yalnızca bayramlaşmak için değil, ambulans, polis veya itfaiye gibi acil ihtiyaçları için bile telefonları kullanamadılar.

Özgür iletişimin simgesi haline gelen cep telefonları da vatandaşları ‘mahsur’ bıraktı. Abone olmak için ve daha sonra da her ay sabit ücret adı altında milyonlarca lira ödenen cep telefonları, bayramın her iki gününde de aboneleri çıldırttı. Turkcell ve Telsim aboneleri ellerindeki cep telefonlarıyla dünyadan koptu. Çoğu kişi tatil için gittikleri yerlerden yakınlarını arayamadı.

Bu durum karşısında ‘‘Türkiye'nin nüfusu bir yılda yüzde 100 mü arttı?’’ sorusunu yönelten vatandaşlar, zaman zaman uyandırma servisi gibi standart servislere bile ulaşamadılar. Vatandaşlar, Telekom'un her yıl abonelerin parasıyla milyonlarca dolar kar ettiğini hatırlatarak, bu paraların neden yatırıma dönmediği sorusunu yönelttiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!