Telefon dinleme skandalı

Güncelleme Tarihi:

Telefon dinleme skandalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anayasa'nın 22'nci maddesi ihlal edip, gizlice kaydettirdiği Doğan Holding ve Hürriyet Gazetesi yöneticilerinin özel telefon görüşmelerini açıklayan DYP Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener suç işledi. Bu suçun hatırlatılması üzerine sinirlenen Akşener, ‘‘Ben de bedelini öderim’’ dedi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener, dün bazı Hürriyet üst düzey yöneticilerinin yaptığı telefon konuşmalarını dinletip, banda kaydettirerek basına dağıttı.

Anayasa'nın ‘kişilerin özel hayatının gizliliği ve korunması’ başlığı altında yer alan 22'inci maddesi ihlal edilerek gizlice kaydedilen Doğan Holding ve Hürriyet Gazetesi yöneticilerinin özel telefon konuşmalarını, dün İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında açıklayan Akşener, suç işlediğinin farkına bu toplantıda vardı.

BEDELİNİ ÖDERİM Akşener, kişiler arasında geçen özel konuşmaların yasal izin olmadan kaydedilmesinin ya da açıklanmasının Türk Ceza Kanunu'nda suç oluşturduğunun hatırlatılması üzerine, ‘‘Suç işlemişsem gereği yapılır, ben de bedelini öderim’’ karşılığını verdi.

Akşener, gazetecilerin kasetin kendisine nereden ulaştırıldığı yolundaki sorularına cevap vermedi.

Ancak Ankara'daki güvenilir kaynaklar, özel telefon konuşmalarının, Akşener'in İçişleri Bakanlığı sırasında kurduğu bir çete tarafından dinlenip banda alındığını söylediler.

Yasadışı yoldan elde edilen bu bilgilerin kendisine ulaşmasının İşçi Partisi'nin iddiasıyla ortaya atılan ‘Çiller Özel Örgütü’nün varlığını doğrulayıp doğrulamadığı sorusuna ise Akşener, İşçi Partisi'nin bilgileri Genelkurmay Başkanlığı'ndan aldığına yönelik açıklamaları olduğunu belirterek, anlaşılmaz bir cevap verdi.

Kendi açıkladığı kaseti gönderenleri, ‘vatansever’ olarak niteleyen Akşener'e, Doğu Perinçek'e bilgi sağlayanlara da bu sıfatı layık görüp görmediği soruldu.

Akşener, beklemediği bu soru üzerine de, ‘‘Benim Perinçek'e bilgi gönderen insanları bugüne kadar ağzımdan yargıladığımı duydunuz mu? Asla duymadınız’’ diyerek, Çiller Özel Örgütü iddialarını ortaya atanları bir anlamda savundu.

Akşener, gazetecilerin yasadışı kasetin kaynağına yönelik soruları ve bir hukuk devleti olan Türkiye'de, İçişleri Bakanlığı yapmış bir kişi olarak Anayasal bir suça, bu şekilde ortak olmasını sormaları üzerine, sinirlenerek, toplantı salonunu terk etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!