Tekzip metni

Güncelleme Tarihi:

Tekzip metni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2007 00:00

26.11.2006 tarih ve 21122 sayılı Hürriyet Gazetesi nüshasının 26. sayfasında "12 villamın kaynağı 6 maaş" başlıklı haber ile eski Orman Bakanı Hasan Ekinci’nin Acarkent’te bulunan villaları ile ilgili habere yer verilmiştir.

Müvekkil Hasan Ekinci ile eski Orman bakanı arasındaki isim benzerliği nedeniyle, haberin son paragrafında; Erdal Ekinci, Fatih Ekinci ve Serdar Ekinci’nin yönetim kurulu üyelikleriyle kurulan SS Metro Elektronik Ürünler Konut Yapı Kooperatifi Florya Şenlikköy’deki kooperatifin şimdiki yönetim kurulu üyeleri Hasan Ekinci ve Mehmet Kablan şeklinde bir ifadeye yer verilmiş olup, bu kooperatifin yönetim kurulu başkanı olan müvekkil Hasan Ekinci ile eski Orman Bakanı Hasan Ekinci arasında hiçbir bağ ya da akrabalık ilişkisi bulunmadığı gibi, müvekkilin yönetim kurulu başkanı olduğu SS Metro Elektronik Ürünler Konut Yapı Kooperatifi’nin de eski Orman Bakanı Hasan Ekinci ile hiçbir bağı bulunmamaktadır.

Haberin içeriği ve son günlerde eski Orman Bakanı Hasan Ekinci ile Acarkent hakkında gazetenizde ve diğer basın organlarında yer alan haberlere müvekkil Hasan Ekinci ile oğulları Erdal Ekinci, Serdar Ekinci ve Fatih Ekinci’nin ve müvekkilin yönetim kurulu başkanı olduğu SS Metro Elektronik Ürünler Konut Yapı Kooperatifi’nin yanlışlıkla dahi olsa adının karıştırılması, müvekkilin gerek özel gerekse mesleki çevresinde kişiliği hakkında olumsuz izlenimlere sebep olabileceğinden, müvekkili rahatsız etmiştir.

Bu nedenle, müvekkilin isminin, isim benzerliği nedeniyle haberde geçtiğini, aslında müvekkil ile eski Orman bakanı Hasan Ekinci arasında herhangi bir bağ ya da akrabalığın bulunmadığını ve haberde adı geçen SS Metro Elektronik Ürünler Konut Yapı Kooperatifi’nin de eski Orman Bakanı Hasan Ekinci ve haberde adı geçen Acarkent villaları sahipleri ya da bu sitenin müteahhiti İsmet Acar ile herhangi bir hukuki bağlantısının bulunmadığını kamuoyuna açıklıyoruz. Bu açıklamamızın Basın Kanunu 14. maddesi gereğince, aynı sayfada aynen ve yasal koşullara uygun olarak yayınlanmasını talep eder, aynı zamanda tüm yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu vekaleten bildiririz.

Hasan EKİNCİ

Vekili Av. Selahattin ÇEBİŞLİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!