TEKZİP METNİ

Güncelleme Tarihi:

TEKZİP METNİ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2011 00:00

10.08.2011 tarihli Hürriyet Gazetesi’nin 4. sayfasında “Sınav biter skandal bitmez” başlıklı haberde YGS’de birçok skandalla gündemden düşmeyen ÖSYM’de “LYS’deki skandallar serisi”nin devam ettiği, bu kez de LYS’ye giren 4 öğrencinin tercih formlarında değişiklik yapıldığı, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifreli kitapçık, hatalı soru kitapçığı ve hatalı puan hesaplama skandallar zincirinin Lisans Yerleştirme Sınavı’nda da (LYS) devam ettiği şeklinde bir haber yayımlanmıştır.
Öncelikle belirtmek gerekir ki LYS sınavında şifre olduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan soruşturma neticesinde sözkonusu sınavda herhangi bir suç unsuru bulunmaması nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş olup, haberde iddia edildiği gibi “skandal” olmadığı hususu açıklığa kavuşmuştur.
Sözkonusu haberde isimleri belirtilen 4 öğrenci ile ilgili olarak merkezimiz kayıtlarında yapılan incelemede ise,
- Tercihlerinin değiştirildiğini söyleyen 4 adayın aynı lisede öğrenci olduğu,
- 4 adayın tercihlerinin, tercih işlemlerinin son günü olan 05.08.2011 tarihinde 21:23, 21:27, 21:30 ve 21.35 saatlerinde peşpeşe değiştirildiği,
- Bu işlemlerin ise aynı bilgisayardan gerçekleştirildiği anlaşılmıştır.
ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden yapılan her işlem kayıt altında tutulmakta olup, hangi adayın, hangi IP adresinden, ne zaman, hangi işlemi gerçekleştirdiği dakika dakika izlenebilmektedir.
Adayların internet ortamında bireysel olarak gerçekleştirebileceği kimi işlemler için kullandıkları kişiye özel şifreyi kimseyle paylaşmaması gerekmektedir. Bir adayın kendisine ait bir şifreyi başkasına söylemesi durumunda sorumluluk kendisine ait olup, böyle bir olay nedeniyle merkezimize kusur izafe edilmesi yahut sözkonusu haberdeki gibi kusur imasında bulunulması ve skandal olarak yorumlanması kabul edilemez niteliktedir.
Bu itibarla sözkonusu asılsız haber ve iddialara itibar edilmemesi gerektiği hususu sınava giren tüm adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Tekzip eden
ÖSYM Vekili
Av. İbrahim İLASLAN
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!