Orhangazi’de tül perde ve tekstil ürünleri üretimi yapan Sarender Tekstil’in kazan dairesinde dün akşam bir borunun patlaması sonucu yangın çıktı. Toplam 50 işçinin çalıştığı fabrikadaki yangın korku ve paniğe neden oldu.
Haber verilmesi sonucu belirtilen adrese gelen Orhangazi Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yaptığı müdahale yetersiz kaldı. Yardım isteği üzerine, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi itfaiye ekipleri de yangına müdahale için olay yerine geldi. Köpüklü su ile müdahale edilen yangın iki saat süren çalışmanın ardından diğer bölümlere sıçramadan güçlükle kontrol altına alınıp söndürülürken, bir itfaiye görevlisi ise tazyikli suyun yüzüne gelmesi sonucu hafif yaralandı.
Olay yerine gelen Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Uzun, yangının çıkış nedeni hakkında bilgi aldı. Zarar tespit çalışmalarına başlanan yangınla ilgili olarak Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.