Tekstil fabrikasında yangın

Güncelleme Tarihi:

Tekstil fabrikasında yangın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 12:03

BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde tül perde üretimi yapan bir tekstil fabrikasında dün akşam saatlerinde kazan dairesindeki borunun patlaması sonucu çıkan yangın paniğe neden oldu. Bursa ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin ortak çalışması sonucu, diğer bölümlere sıçramada söndürülen yangında bir itfaiye görevlisi yüzüne tazyikli suyun gelmesi sonucu hafif yaralandı.

Orhangazi’de tül perde ve tekstil ürünleri üretimi yapan Sarender Tekstil’in kazan dairesinde dün akşam bir borunun patlaması sonucu yangın çıktı. Toplam 50 işçinin çalıştığı fabrikadaki yangın korku ve paniğe neden oldu. Haber verilmesi sonucu belirtilen adrese gelen Orhangazi Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yaptığı müdahale yetersiz kaldı. Yardım isteği üzerine, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gemlik Belediyesi itfaiye ekipleri de yangına müdahale için olay yerine geldi. Köpüklü su ile müdahale edilen yangın iki saat süren çalışmanın ardından diğer bölümlere sıçramadan güçlükle kontrol altına alınıp söndürülürken, bir itfaiye görevlisi ise tazyikli suyun yüzüne gelmesi sonucu hafif yaralandı.

Olay yerine gelen Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Uzun, yangının çıkış nedeni hakkında bilgi aldı. Zarar tespit çalışmalarına başlanan yangınla ilgili olarak Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!