Tekmeci serbest bırakıldı, 'beni öldürecek' diye ağladı

Güncelleme Tarihi:

Tekmeci serbest bırakıldı, beni öldürecek diye ağladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 22:20

İstanbul’da şort giydiği için belediye otobüsünde Ayşegül Terzi’ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu, ilk duruşmada akıl sağlığının bozuk olduğunun tespit edilme ihtimali gerekçesiyle tahliye edildi. Hâkim, mağdura, “Başka girişimde bulunursa bildirirsiniz” tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

TEKMECİ güvenlik görevlisi Abdullah Çakıroğlu, olayın ardından serbest bırakılmış, tepkiler üzerine 19 Eylül’de tutuklanmıştı. 9 yıl 4 aya kadar hapsi istenen Çakıroğlu dün ilk duruşmaya çıktı. Duruşmada Ayşegül Terzi ifadesinde “Gece nöbetini tuttum. Arkadaşlar, ‘Gitme, akşam nasıl olsa geri geleceksin’ dediler. Ancak ben kurban kesmeyi düşündüğümden ve ailemle bayramlaşmak için eve gitmem gerektiğini söyledim. Elimde iş formamın olduğu poşetim vardı. Üzerimde sivil kıyafetlerim vardı. Telefonda bayramlaşıyordum. Birden yüzüme tekme geldi. Ben ne olup bittiğini anlayamadım. Kendime geldiğimde hastanedeydim” dedi.

OTURUŞU MÜSTEHCENDİ

İfade sırasında gözyaşlarına boğulan Terzi, “Evimin çok yakınında oturuyor. Serbest bırakılırsa tekrar yapacağından korkuyorum” diye konuştu.
Çakıroğlu, iddianamede yer alan tanığın ifadesindeki, “Bunların kafasını koparmak, ezmek lazım. Bunlar otobüsü cünup ettiler” beyanlarının sorulması üzerine, “Onlar bana ait değil” dedi. Çakıroğlu, kendi kendine konuşma hali olduğunu iddia ederek üst üste nöbete kalınca bunun arttığını söyledi.
Bundan dolayı otobüste bu olayın olduğunu savunan Çakıroğlu, “Otobüste o bayanı gördüm. Oturuşu müstehcendi. Kendisine, doğru oturmasını söyledim. Suratıyla, ‘sana ne’ anlamında işaret yaptı. Önüme döndüm, sonra durumu hazmedemedim. İstem dışı bir reflekste bulundum. Yaptığımı doğru bulmuyorum, bayanın da oturuşunu doğru bulmuyorum. Sara hastalığım olduğunu anladım. Hastalık halimden dolayı istem dışı reflekste bulunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

GİRİŞİMDE BULUNURSA...

Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın ilerde alınacak raporda kısmi yada tam akıl sağlığı bozukluğunun tespit edilme ihtimalini dikkate alan tahliye kararı verdi. Karar üzerine Ayşegül Terzi’nin avukatı, “Müvekkilimin başına ya bir şey gelirse...” diye karar tepki gösterdi. Mahkeme hâkimi ise, “Şuan hastaneye sevk edilecek bir durumu yok. Başka bir girişimde bulunursa bildirirsiniz” dedi.

Salondaki izleyiciler tahliye kararına tepki gösterirken Ayşegül Terzi sinir krizi geçirerek ağladı ve sanık için, “Öldürecek beni” diye bağırdı.

Mahkeme, Çakıroğlu’nun Ayşegül Terzi’nin ev ve işyerine 6 ay boyunca yaklaşmamasına, sanığın daha önce Erenköy Ruh ve Sinir Hastanesi’nden alınmış rapor örneklerinin hastaneden istenmesine karar verdi.

Haberin Devamı

BİR ANDA UÇARAK TEKME ATTI

Duruşmada tanık Mahir Kır şunları söyledi: “Omuzumdan güç alarak otobüsün üst borusuna tutundu. Uçarak kızın suratına tekme attı. Niye vuruyorsun dedim. ‘Bunları öldürmek, kafalarını ezip koparmak lazım. Cenabet etti otobüsü, şeytanları topladı otobüse’ dedi.”

Diğer tanık Zafer Kır da “Şok oldum. Akrabası tanıdığı sandım” dedi. Bunun üzerine hâkim “Öyle olsa normal mi karsılayacaksın” diye sorunca Kır, “Yok. Belki eski eşidir diye dedim. Otobüsün kapıları açılınca sanık kaçtı. Tutmak istedik ama gitti” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!