Tekerdeki Türk donarak öldü

Güncelleme Tarihi:

Tekerdeki Türk donarak öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Amerikan Northwest Havayolları'na ait bir DC-10'un iniş takımı yuvasına gizlenerek Amsterdam'dan New Jersey'e kadar uçan Türk, donarak öldü.

RIZA Karadağ (38) adlı Türk'ün cesedi, Newark Uluslararası Havalimanı'ndaki kontrol sırasında bulundu. Amsterdam üzerinden Bombay-New Jersey seferini yapan uçak Newark'a indikten sonra, iniş takımını kontrol eden teknisyen soğuktan kaskatı kesilmiş cesetle karşılaştı. Yetkililer, kaçak Türk’ün soğuktan korunmak için mavi bir naylona sarınmış vaziyette bulunduğunu söylediler. Karadağ'ın, Hindistan'ın Bombay Kenti'nden gelen uçağa Amsterdam'da bindiği sanılıyor.

Oksijensiz de kaldı

Essex Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi de Karadağ'ın oksijen yetersizliğinden boğulduğu ve soğuktan donduğu anlaşıldı. Northwest Havayolları'nın sözcüsü Jon Austin, ‘‘30-40 bin feet'te, sadece oksijen azalmakla kalmaz, ısı da eksi 40-50 dereceye düşer’’ dedi. Tekerleğin bitişiğindeki bölmede sıkışmış bulunan Karadağ'ın oksijensiz kalmasında, büyük olasılıkla sarındığı naylon da rol oynadı.

Daha önce de olmuştu

Amerikalı uzmanlar uçağın iniş takımında kaçak yolculukların çok tehlikeli olduğunu ve çok nadir olarak bu tür olaylara rastladıklarını belirttiler. Newark'taki Göçmen Dairesi'nden Scott Dempsey, ‘‘1995'ten beri müfettişlik yapıyorum. Daha önce bir kez böyle bir girişime tanık oldum. İniş takımına gizlenen üç Dominikli genç uçaktan indikten sonra ele geçirildi’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!