Tek yürek

Güncelleme Tarihi:

Tek  yürek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 02:01

İzmir, Foça’daki terör saldırısının ardından sosyal medyada örgütlenen İzmirliler dün Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda toplanarak terörü lanetledi. İzmirliler dün terörü lanetlerken hain saldırıda ağır yaralanan aracın şoförü uzman çavuş Hasan Furkan Özme 'in tedavi gördüğü Ege Üniversitesi hastanesinde beyin ölümü gerçekleşti.

Haberin Devamı

Dün yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitinge, denizdeki yelkenli ve vapurlar sirenlerini, karadaki araçlar da kornalarını çalarak destek verdi. Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı söyleyen, Türk bayrakları ve Atatürk resimleri taşıyan İzmirliler, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “İzmir uyuma şehidine sahip çık”, “Mecliste PKK istemiyoruz”, “Kahrolsun PKK”, “Hükümet istifa”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Askere uzanan eller kırılsın” sloganları attı.

İZMİRLİLER TEK YÜREK OLDU / WEB TV

Siyasi partiler CHP, MHP, DSP ve İP ile Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, sendikalar, dernekler, spor kulübü taraftarlarının destek verdiği eyleme gençler patenleriyle kayarak da katıldı. Türk bayraklarıyla Birinci Kordon’u kırmızıya boyayan kalabalık içinde, kamuflaj bere takanlar ve palyaçolar da vardı. Palyaçolar, üzerinde “Çocuklarım yetim kalmasın” yazılı pankart açtı. Gündoğdu Meydanı’nda toplananlar, Konak Meydanı’ndaki Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’in heykeli bulunan İlk Kurşun Anıtı’na kadar yürüdü. Mitinge katılanlar üzerinde “Sayın Başbakan işte gavur İzmir”, “Son kale, ilk ve son adım Atatürk” yazılı pankartlar taşıdı.

Foça Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği teröre lanet yürüyüşüne de, ellerinde bayraklarla yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Yürüşe, Foça’nın yanı sıra Aliağa ve Menemen başta olmak üzere çevre ilçelerden de çok sayıda kişi geldi.

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!