Tek korneamı kendim aldım

Güncelleme Tarihi:

Tek korneamı kendim aldım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2011 00:00

Bir metreden daha uzağı göremeyen 36 yaşındaki Ali Samir, sağ gözünün korneası, sol gözüne nakledilerek görmeye başladı.

Romanya Köstence’den gelen Samir’in sağ gözü eski ve sert katarak nedeniyle ışığı dahi hissedemiyordu ama korneası sağlamdı. Sol gözün ise korneası iş görmese de gözün diğer kısımları sağlamdı. Göz hastalıkları uzmanı Dr. Levent Akçay, sağ taraftaki sağlam korneayı sola taşıdı. Sağdakini de sola. Samir artık sol gözüyle görecek.

Ülke ülke doktor aradı

Üç çocuk babası Samir, bir yıldır çalışamıyor, hastane hastane dolaşıyordu. İtalya, Bulgaristan, Macaristan’da doktorlar kornea nakli olması gerektiğini söyledi. Samir bunun üzerine şansını İstanbul’da denemek istedi. Dünya Göz Hastanesi uzmanı Dr. Levent Akçay, sağ gözdeki sağlıklı korneanın diğer tarafta görmeyi sağlayabileceğini düşündü. Samir, beklemek yerine sunulan yeni seçeneği değerlendirmek istedi. Yani ihtiyacı olan korneayı kendisinden temin edecekti.

Dr. Akçay, “Sağ gözün kornea hücre sayısını ölçtük. 2 bin 500 kornea hücresi vardı. 800 hücre ömür boyu yeter. Üstelik (kendi konreası olduğu için) red ihtimali çok daha düşük. Hasta bir ay içinde görmeye başlar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!