Tek-çift plakada gönüllü önerisi

Güncelleme Tarihi:

Tek-çift plakada gönüllü önerisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Valisi Erol Çakır, Sabah İstanbul gazetesi tarafından gündeme getirilen taşıtların, plaka rakam grubuna göre hafta içinde bir gün trafiğe çıkmaması önerisini desteklediğini belirtti.

Yazılı açıklamasında, uzun vadeli stratejik çözümlere ihtiyacı olan İstanbul trafiği konusunda, pratik ve hemen uygulanabilir acil çözümler içeren projelere de ihtiyaç bulunduğunu belirten Çakır, şu konulara değindi:

‘‘Dönüşümlü Trafik Uygulaması Taslak Planı kamuoyunda tartışmaya sunulmuş, plaka rakam grubunun son rakamına göre taşıtların hafta içinde bir gün trafiğe çıkmaması önerisinde bulunulmaktadır. Şimdilik gönüllü katılımla yürütülecek uygulamanın mümkün olduğu kadar az vatandaşı tedirgin edeceği ve bütün İstanbullular için acil ve kısmi bir rahatlama sağlayacağı vurgulanmıştır. Bu, aynı zamanda İstanbullular için sosyal dayanışmanın bir göstergesi olacaktır. Bu proje, İstanbul metropol alanı ‘Büyükşehir Belediyesi' içinde, özel otomobiller için uygulanacaktır. Böylece, İstanbul içinde yaklaşık 250-300 bin araç trafiğe çıkmayacak ve büyük rahatlık sağlayacaktır.''

Uygulama, özel otomobillerde plakasının son rakamı 1 ve 2 ile biten araçların Pazartesi, 3 ve 4 ile bitenlerin Salı, 5 ve 6 ile bitenlerin Çarşamba, 7 ve 8 ile bitenlerin Perşembe, 9 ve 0 ile bitenlerin ise Cuma günleri, gönüllü olarak trafiğe çıkmamalarını içeriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!