Tek ambulans bakana tahsis edildi

Güncelleme Tarihi:

Tek ambulans bakana tahsis edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 10:54

İlçedeki tek ambulans Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a tahsis edilince hasta otomobille taşındı

Haberin Devamı

Elazığ'ın Baskil İlçesi'ne bağlı Kutlugün Köyü'nde 2 metrelik kuyuya düşen 6 yaşındaki oğlu Fethi Oktar'ı boğulmak üzereyken kurtaran baba Metin Oktar, çağırdıkları ambulansın Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'a tahsis edildiği için gelmediğini öne sürdü. Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bülent Savaş ise Kara Ali istasyonunda görevli ambulansın Bakan Yıldırım için tahsis edildiğini doğruladı.

Baskil İlçesi'ne bağlı Kutlugün Köyü'nde evlerin bahçesinde bulunan 2 metre derinliğindeki kuyuya düşen Fatih Oktar’ı babası Metin Oktar boğulmak üzereyken kurtardı. Oktar ailesi kendilerine en yakın olan Kara Ali bölgesindeki 112 acil servis istasyonundan ambulans istedi. Ancak ambulans olmadığı belirtilince aile yoldan çevirdikleri araç ile Fatih Oktar’ı Fırat Tıp merkezi yoğun bakım servisine kaldırdı.

Baba Metin Oktar, Kara Ali 112 Acil İstayonundaki tek ambulansın Bakan Binali Yıldırım’a tahsis edildiği için kendilirene gönderilmediğini öne sürdü. Oktar, “Şehir merkezinde çok sayıda ambulans bulunurken, neden Bakan’a Kara Ali’deki tek ambulansın tahsis ediliyor” diye isyan etti.

Elazığ Sağlık müdür yardımcısı Dr. Bülent Savaş ise sadece zaruretten dolayı o bölgedeki ambulansı bakan için görevlendirdiklerini söylemekle yetindi.

Haberin Devamı

BAKAN YILDIRIM: HABERİM YOK

Erzincan'da gezi ve incelemelerini sürdüren Binali Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, hiç kimseden ambulans talebinin olmadığını söyledi.

Ambulansların hastalara tahsis edilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Benim için ambulans tahsis edildiğinden haberim yok. Eğer, Baskil'de kuyuya düşen çocuğu bırakıp ambulansı bize tahsis etmişseler, yanlış yapmışlar. Biz, hiç kimseye 'ambulans tahsis edin' demedik. Tamamıyla sağlık müdürlüğünün organizasyonu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!