Tehlikeli Saatler

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli Saatler
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 24, 2003 14:58

Sinemaseverlerin Blue Steel, Point Break gibi filmlerinden hatırlayacağı yönetmen Kathryn Bigelow, Tehlikeli Saatler'de (K-19 The Widowmaker) soğuk savaş dönemine götürüyor seyirciyi. Yaşanmış bir olaydan esinlenen filmde, Harrison Ford, Liam Neeson gibi usta oyuncular rol alıyor. Film, Sovyet nükleer denizaltısı K- 19'u komuta etmekle görevlendirilen kaptan Alexei Vostrikov'un öyküsünü anlatıyor.

Haberin Devamı

FÄ°LMÄ°N KONUSU

Kaptanın görevi K-19'u denizin altına inmek üzere hazırlamak ve her ne pahasına olursa olsun devriyeye çıkarmak. Ne var ki, K-19'da, nükleer yakıt nüvesinin erimesine, içinde bulunan herkesin ölümüyle sonuçlanabilecek bir patlamanın meydana gelmesine yol açacak ve muhtemelen nükleer bir savaşı tetikleyecek sorunlar ortaya çıkar. Vostrikov, Kremlin'den gelen emirlerle adamlarının hayatları arasında seçim yapmak zorunda kalır.

Harrison Ford ve Liam Neeson çoğu insanın dünya tarihinin en tehlikeli dönemi olarak gördüğü Soğuk Savaş'la ilgili bu gerilim filminde başrolleri paylaşıyorlar. Günümüzden aslında çok da farklı olmayan bu dönemdeki, tek barış mekanizması karşılıklı olarak güvenceye alınan tahrip gücüydü, dünyanın her yanındaki insanlar gerilimi gün be gün hissediyordu. Hikaye, Sovyetler Birliği'nin dünyayı iki defa, Amerika Birleşik Devletleri'nin ise on defa yok etmeye yetecek kadar nükleer silaha sahip olduğu 1961 yılında geçiyor.

Haberin Devamı

FÄ°LMÄ°N KÃœNYESÄ°
Yönetmen: Kathryn BigelowÂ
Senaryo:Christopher KyleÂ
Oyuncular: Harrison Ford, ,Liam Neeson, Peter Sarsgaard, George Anton, Joss Ackland
Resmi sitesi:http://www.k19movie.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!