Tehlikeli Güzellik

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli Güzellik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Güçlü ve güzel bir kadının 16. yüzyıl Venediği'nde kendi istek ve arzuları doğrultusunda yaşamak için verdiği mücadeleyi anlatan ‘‘Tehlikeli Güzellik’’ (Destiny of Her Own) haftanın yeni filmlerinden. Film, başrol oyuncusu Catherine McCormack'ın cazibesi ve karizmasıyla dikkat çekiyor.

Cesur Yürek’’ (Braveheart) filmi bundan yaklaşık dört yıl önce ortalığı kasıp kavurduğunda, Mel Gibson'ın uğruna savaş çıkardığı İskoç kızını canlandıran aktrist güzelliği ve yeteneğiyle akıllarda yer etmişti ama ne yazık ki rolü gereği bu filmde uzun uzun görünmüyordu. Sözünü ettiğimiz oyuncu Catherine McCormack. McCormack şimdi oyunu gücünü ve güzelliğini uzun uzun sergileme fırsatı bulduğu tarihi film ‘‘Tehlikeli Güzellik’’ ile seyirci karşısında. Filmin yönetmeni Marshall Herskovitz ise pek bilinmeyen ‘‘Jack The Bear’’ filmi ve ABD'de tutulmuş TV dizisi ‘‘Thirtysomething’’ ile tanınıyor.

Catherine McCormack'ın canlandırdığı kabına sığmayan ve ateşli Venedikli genç kız Veronica Franco, alt sınıftan geldiği ve yoksul bir kadın olduğu için çok istediği halde eğitim göremiyor. Üstelik aşık olduğu ve evlenmek istediği aristokrat Marco Venier (Rufus Sewell) ile vuslat hayalleri de Marco'nun onunla evlendiği takdirde ailesinin mirasından mahrum olacağı gerekçisiyle suya düşüyor. Bu özgür ruhlu kadının kendi kaderini çizebilmesi için geriye tek bir çıkış yolu kalıyor: Annesi (Jaqueline Bisset) gibi kibar fahişe olmak. O dönemde alt sınıftan kadınların eğitim görmesi, sanatla uğraşması ve servet sahibi olmasının yegane yolu kibar fahişelik. Bu arada filmin İngiltere'de ‘‘Honest Courtesan’’(Dürüst Fahişe) ismiyle oynadığını da belirtelim. Venedik'in en ünlü ve aranılan kibar fahişesi olan Veronica'nın sayısız hayranı vardır ama güçlü kişiliği ve dikbaşlılığı yüzünden düşman da edinmiştir. Karşısına çıkan erkek hasımlarının en zorlusu Veronica'nın popülaritesini çekemeyen Venedik'in tanınmış simalarından Maffio'dur (Oliver Platt). Veronica, yaşadığı dönemin şartlarına meydan okuyarak onunla mücadele etmekten çekinmez...

‘‘Tehlikeli Güzellik’’in konusu kısaca böyle. İtalya'nın ünlü Cinecitta Stüdyoları'nda çekilen film için 22 milyon galon su kullanılarak Venedik'tekilere benzer bir kanal yapılmış. Filmin kostümleri ve dekorları da yabancı eleştirmenlerce çok başarılı bulunmuş. Bir de Jaqueline Bisset ve Catherine McCormack ikilisinin gözkamaştırıcı bir ana-kız tablosu çizdikleri söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!