Tehlike yaratan yol çalışmasına yargı engeli

Güncelleme Tarihi:

Tehlike yaratan yol çalışmasına yargı engeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 17:34

BARTIN’nın Amasra İlçesi Kaleşah Mahallesi’nde yol genişletme çalışması sırasında meydana gelen göçük nedeniyle evi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Naci Güren (44), mahkemeye başvurarak çalışmayı durdurttu.

Haberin Devamı

Karayolları Genel Müdürlüğü, 1 ay önce Amasra ile sahil yolu arasındaki bağlantı yolununun Kaleşah Mahallesi ve Ahatlar mevkiilerinde yol genişletme çalışmasına başladı. Çalışma kapsamında Naci Güren’in evinin önündeki arazisinin 159 metrekarelik bölümü kamulaştırıldı. Eğimi fazla olan arazide iş makinelerinin yaptığı çalışma sırasında göçük meydana geldi. Göçük nedeniyle Naci Güren’in 2 katlı evinin temelinin bir kısmı açığa çıktı. Bunun üzerine ekipler, evin önüne 6 metrelik istinat duvarı örerek karşı önlem aldı.

Amasra Taşkömürü İşletmleri’nden emekli Naci Güren, 3 yıl önce emekli tazminatıyla yaptırdığı evinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalması üzerine Amasra Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, bilirkişi raporu doğrultusunda, çalışmanın toprak kaymasına sebebiyet vermesi, can ve mal güvenliğinin tehlikeye düşmesi nedeniyle yol genişletme çalışmalarının durdurulmasına karar verdi. Bunun üzerine taşeron firma çalışmayı durdurdu.

Haberin Devamı

TEHLİKE SÜRÜYOR

Evinin istinat duvarından daha yüksekte olduğunu, bu nedenle can güvenliğinin bulunmadığını belirten Naci Güren şunları söyledi:

“Evimin önündeki bahçemden 159 metrekarelik alanı kamulaştırarak çalışmaya başladılar. Ancak iş makinelerinin çalışması sırasında bahçemdeki eğimin de fazla olması nedeniyle göçük meydana geldi. Karayolları adına çalışan taşeron firma, istinat duvarı yaptı. Ancak benim evimin bulunduğu yer daha yüksekte. İstinat duvarı göçüğü engellemediği için mahkemeye başvurdum. Mahkeme beni haklı buldu ve çalışmayı durdurdu. Mahkeme kararı Karayolları’na bildirildi. Ancak bir çalışma yapılmadı. Eşim ve 4 çocuğum ile burada yaşıyorum. Geceleri rahat uyuyamıyoruz. Aşırı yağışlarda bu ev çökerse bunun sorumlusu kim olacak? İstinat duvarının evimin seviyesine kadar çıkarılması gerekiyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!