Tehditle haraç istedi, adam kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Tehditle haraç istedi, adam kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 00:00

İzmir Emniyeti Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nde görevliyken askere giden ve izine geldikten sonra birliğine dönmeyen Komiser Yardımcısı Bülent Uzun, 2002 yılında İzmir Barosu avukatlarından Fevzi Aker’e, içinde mermi bulunan mektup gönderip telefonla tehdit ederek 200 bin dolar haraç istemek suçundan meslekten atıldı. Bir süre sonra da İstanbul’da yakalanıp tutuklandı.

Yargılandığı Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi’nce 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Uzun, 24 Kasım 2003’te, 1.5 yıldır cezasını çektiği Foça Tarım Açık Cezaevi’nden firar etti. Avukat Aker’e, 1993 yılında öldürülen Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın yaptığı gibi mermili mektup gönderdiği için "Escobar" lakabı takılan Uzun, görevi sırasında "irtikap" suçu işlediği için 5 yıl hapse mahkûm edildi.

Uzun, firar sonrası 2 Nisan 2004’te, Basmane’de işadamı Volkan Karataş’ı kaçırdı. Karataş’ın cep telefonunu, kredi kartlarını, dizüstü bilgisayarını, otomobilini gaspetti. Otomobili Edirne’de terk ettikten sonra Yunanistan’a kaçan Uzun, aynı yılın ağustos ayında Türkiye’ye girmek isterken Yunan polisince yakalanıp Türk polisine teslim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!