Tefeciyi öldüren muhtara 19 yıl

Güncelleme Tarihi:

Tefeciyi öldüren muhtara 19 yıl
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 11:02

BURSA’nın Gemlik İlçesinde, para aldığı tefeciyi göğsüne sıktığı tek kurşunla öldüren muhtar Mejdi Nalcı, yargılandığı mahkemede önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. İyi hali dikkate alınan muhtarın bu cezası, ruhsatsız silah kullandığı için verilen ceza ile birlikte 19 yıla indirildi. 15 yıl önce de belediye başkanını ayağından yaralayan muhtarın son sözü, “Hakim bey adaletinize sığınıyorum” oldu.

Haberin Devamı

Gemlik’e bağlı Kumsaz Sahili Genceli Köyü’nde geçen Şubat ayında 46 yaşındaki Muhtar Mejdi Nalcı, borç para aldığı ve arazilerini tapusunu verdiği tefeci olduğu öne sürülen Mümin Yıldız’ı, muhtarlık binasında göğsüne sıktığı tek kurşunla öldürdü. Cinayet sonrası jandarmaya giderek teslim olan katil zanlısı muhtar, “Mümin benim asker arkadaşımdı. Faizle para veriyordu. Ben de kendisinden para aldım. Borcum karşılığında, arazilerimin tapusunu kendisine verdim. Borcumu ödedim. Tapularımı istedim, vermedi. Muhtarlık binasına gelip bana, ‘Senin 10 bin YTL faiz borcun var. Bu parayı da ödemek zorundasın’ dedi. Ben borcum kalmadığını söyleyince tartıştık. Bana hakaret ve küfür edince elimi kana buladım. Adaletinize sığınıyorum” dedi.

Gemlik’te 15 yıl önce tartıştığı belediye başkanını da ayağından yaralayan Muhtar Mejdi Nalcı, önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Nalcı’nın bu cezası ‘ağır tahrik’ ve duruşmadaki iyi hali göz önüne tutularak 18 yıla indirildi. Mahkeme heyeti, Nalcı’ya ruhsatsız silah taşıdığı için de 1 yıl ceza verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!