Tecavüzden aranan müdür yardımcısı İstanbul’da mı

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzden aranan müdür yardımcısı İstanbul’da mı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2010 00:00

Türkiye’yi sarsan, Siirt’te ilköğretim öğrencisi 4 kız çocuğunun tecavüze uğramasıyla ilgili iddianamede, tutuklu 19 kişinin “Nitelikli cinsel istismar” suçundan 15 yıldan az olmamak kaydıyla ağır hapsi isteniyor. Dört kız öğrenciye tecavüzle suçlanan ilköğretim okulu müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu, 9 Nisan’dan beri firarda.

SİİRT’te yaşanan utanç verici olayda, 4 ilköğretim okulu öğrencisi kıza, yaşları 14 ile 70 arasında değişen onlarca erkek tecavüz etmişti. 100 erkek sorgulanmış, 19’u tutuklanmıştı. Tecavüz zincirinin bilinen ilk mağduru, S.T. (16). İlköğretim öğrencisiydi. Emniyet ve Savcılık’taki ifadesine göre, 5’inci sınıftan itibaren iki yıl boyunca okulun müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu’nun tecavüzüne uğramıştı.

İkinci duruşma 29 Temmuz’da

Kuzu’nun tehditlerine boyun eğmişti. Durumunu öğrenen esnafın da kendisinden çubuk kraker, 3-5 lira karşılığında faydalanmasına itiraz edememiş, çareyi okulu bırakmakta bulmuştu. Bu kez kardeşi H.T. (14) ile iki arkadaşı G.Y. ve Ş.Y., Fahrettin Kuzu’nun taciz ve tecavüzüne maruz kaldı. Ta ki durumu rehber öğretmenlerine anlatıncaya kadar. Duruma polis ve savcılık el koydu. Davanın ikinci duruşması, 29 Temmuz’da görülecek.

Savcı gelmeden raporla kaçtı

Fahrettin Kuzu (58), 37 yıllık sınıf öğretmeni. Siirtli, evli ve biri kız dört çocuk babası. Torunları var. 6 Nisan gecesi, okul müdürü Özer Fethi Çetepçıray, Kuzu’ya telefon ediyor. Bir velinin, kızını taciz ettiği için kendisinden şikayetçi olduğunu söylüyor. Kuzu da “İftira. Yarın gelip konuşurum onunla” diyor. Ancak 7 Nisan sabahı saat 7’de, okul müdürüne makam odasının anahtarını teslim edip “Hastayım, hastaneye gidiyorum” diyor. Aynı gün Siirt Med Life Hastanesi’nden aldığı 10 günlük sağlık raporunu gönderiyor. 9 Nisan’da Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, Kuzu hakkında gıyabi tutuklama emri çıkarıyor ama Kuzu, kayıplara karışıyor. Okula bir sağlık raporu daha gönderiyor.

İstanbul’da emeklilik peşinde

30 günlük raporu bu kez İstanbul Bahçelievler’deki Medikal Park’tan almıştır. 21 Nisan’da Hürriyet’in haberine kadar, Kuzu’nun emeklilik işlemleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yürütülmektedir. Kuş olup uçan Kuzu’nun yaklaşık 40 bin liralık emeklilik tazminatını kaçırmaya niyeti yoktur.

100 gündür saklanıyor

SİİRTLİLER iki şeyi çok merak ediyor. Fahrettin Kuzu’nun 100 gündür neden bulunamadığını ve mahkûm olursa alamayacağı emeklilik tazminatını alıp almadığını. Siirt’te rivayetler muhtelif. Kuzu’nun İstanbul ve Yalova’daki akrabalarında sakladığı ve hatta yurtdışına gittiği konuşuluyor. İddialara göre Fahrettin Kuzu’nun kardeşi O.K., ilköğretim 6’ncı sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Ö.E.’ye tecavüz suçundan hapse mahkûm oldu ve bir buçuk yıldır cezaevinde.

Akrabaları bu adamı ihbar etsin

AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Kayıp ve Mağdur Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara 4 aydır kayıp müdür yardımcı ile ilgili şu yorumları yaptı: Siirt’teki ilköğretim okulu müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu hâlâ yakalanamamış. Güvenlik kuvvetleri yakalasın. Bu adam evli, çocukları var. Belki İstanbul’da, sizin üst katınızda oturuyor. Nasıl bir insan olduğunu bilmeden karşılıklı çay bile içebilirsiniz. Kimler koruyor, saklıyor? Siirt gibi illerde akrabalık bağları çok kuvvetlidir. Belki de akrabalarının yanında saklanıyor. İhbar etsinler. Belki masumdur. Masumsa teslim olsun, gerçek ortaya çıksın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!