Tecavüz yok rızayla oldu

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz yok rızayla oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2002 00:41

Hülya Avşar'ın eşi Kaya Çilingiroğlu, savcılık ifadesinde Q Girls grubu üyesi Reyhan Gökdeniz'in evine gittiğini kabul etti ve ‘‘onunla kendi rızası üzerine’’ birlikte olduğunu öne sürdü. Çilingiroğlu, Reyhan Gökdeniz'in amacının ‘‘şöhret’’ olduğunu belirtti.

QJazz Bar'ın dansçı kızlarından Reyhan Gökdeniz'e tecavüz etmekle suçlanıp geçtiğimiz cumartesi akşamı saat 18.30'da ilk incelemeyi yapan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Gürdal'a yaklaşak 20 dakika ifade veren Kaya Çilingiroğlu'nun ifade ayrıntıları ortaya çıktı. Tecavüz iddiasını reddederek komplo kurbanı olduğunu öne süren Çilingiroğlu olay gecesiyle ilgili şu ifadeyi verdi:

‘‘Kendisiyle olaydan 2 gün önce Buzz Bar'da tanıştık. Daha sonra nereden bulduysa cep telefonumdan beni aradı. Bir bara gitmeyi teklif etti. Kabul etmedim. Daha sonra çağrılar bırakmaya başladı. Ben de cep telefonuma düşen numaradan kendisini aradım. Kahve içmek için verdiği adrese gittim. Sohbet ettik. Daha seksi görünmek için kıyafetini değiştirdi. Şort ve dekolte bir kıyafet giydi. Daha sonra soyundu ve yatak odasına geçti. Beni çağırdı. Bayanla kendi isteği üzerine birlikte olduk. Sonra saat 02.00 sıralarında kendisine allahaısmarladık diyerek evden çıktım. Çıkarken apartmanın güvenlik görevlisi beni tanıdığını söyledi. Tecavüz iddiası, bayanın şöhret olmak amacıyla yaptığı bir iftira. Ertesi gün basın mensupları beni aradı. Tecavüz iddiasını aktarınca şaşırdım.’’

Reyhan Gökdeniz, Çilingiroğlu'nun o gece sarhoş olduğunu ve kendisini saçlarından sürükleyerek yatak odasına götürüp tecavüz ettiğini öne sürmüştü. Olayla ilgili şikayetçi Gökdeniz'in yatak odasından alınan çarşaf ve diğer numuneler üzerinde yapılacak sperm incelemesi sonrası düzenlenecek Adli Tıp raporu bekleniyor. Savcılık soruşturmasında ifadelerin tamamlanmasından sonra tek eksiğin Adli Tıp raporu olduğu, bu raporun gelmesiyle birlikte ya dava açılacağı ya da takipsizlik kararı verilebileceği bildirildi.

Onun ne yapmak istediği belli

Tecavüz iddialarının ardından zor günler geçiren Kaya Çilingiroğlu, konunun bu kadar çok uzatılmasının, Reyhan Gökdeniz'e yarayacağını belirtti. Ses tonundan moralinin bozuk olduğu anlaşılan Çilingiroğlu, şunları söyledi: ‘‘Ben size olayı anlatayım ve telefonu kapatalım. Size gelene kadar gazetelerin üst düzey yöneticileri hepsi arkadaşım. Hepsi aradı. Televizyon genel müdürlerine kadar herkese karşı mahcup olurum. Dolayısıyla benden bir şeyler söylememi istemeyin. Bu konu hakkında söyleyeceğim tek şey, ‘Konuyu görün’ olur... Ben bir şey söyleyeceğim, karşı taraf bir şey söyleyecek. Karşı tarafın reklamı olacak. Bunu uzatmanın bir anlamı yok.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!